'Herkes SÖZCÜ'ye destek olmalıdır'

Yarkadaş: "Çölaşan ve Doğru'nun bile FETÖ torbasına atılması, hiç kimsenin hukuk güvencesinin kalmadığını gösteriyor."

Vekil Haberleri 15.12.2018, 12:12 15.12.2018, 12:12
'Herkes SÖZCÜ'ye  destek olmalıdır'

ARTI GERÇEK adlı internet sitesinden Rıfat Doğan'ın sorularını yanıtlayan CHP 26. Dönem İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, medyaya yönelik baskıların arttığını dile getirdi. SÖZCÜ ile dayanışma çağrısı da yapan Yarkadaş, özetle şunları söyledi:

 

"GAZETECİLER AKP’NİN PİYANOSUNUN TUŞLARI OLMAYI REDDEDECEKTİR"

 

- Milletvekili olduğunuz dönemde basın davalarına hep gittiniz ve gazetecilere destek verdiniz. Hak ihlalleri raporlarının hazırlanmasında katkılarınız oldu ve halen gazetecilik yapmaya çalışıyorsunuz. Sözcü yazarlarına dönük bir FETÖ davası açıldı örneğin. Bugün basının karşı karşıya kaldığı baskıyı nasıl tanımlıyorsunuz?

 

- "AKP ve MHP Sözcü’ye operasyon yaparak muhalif medyaya ve aydınlara ciddi bir gözdağı veriyor. Çünkü Necati Doğru ve Emin Çölaşan’ın FETÖ torbasına atıldığı bir yerde, hiç kimsenin FETÖ torbasına sokulmayacağının garantisi yoktur. Savcı “Çölaşan, FETÖ’yü eleştiren yazılar yazmış olsa da bu onun FETÖ’ye yardım etmeyeceği anlamına gelmiyor” diyerek hakikaten beyin yakan bir tanımlama yapıyor. İddianamedeki bu sözün ardından ortada bir hukuki metin değil, bir gözdağı anlayışı olduğu ortaya çıkıyor. 

 

Yerel seçimler öncesi muhalif medya susturulmak sindirilmek ve tasfiye edilmek isteniyor. Ama şunu söyleyeyim; nasıl ki Ahmet Şık ve Nedim Şener Ergenekon torbasına sokulmak istendiğinde Ergenekon çöktüyse, bence FETÖ torbası da, Doğru, Çölaşan ve Sözcü çalışanlarının bu torbaya atılmasıyla birlikte delik deşik oldu. Hiçbir inandırıcılığı kalmadı. Bu operasyonla muhalif medyaya “susun” deniyor. Görüşüne katılmayabilirsiniz ama herkes Sözcü’ye destek olmalı.

 

Gazetecilik tarihinin en ağır baskı döneminden geçiyor. Milletvekili olduğum dönemde Meclis kürsüsünden AKP’li milletvekillerine şu örneği vermiştim: Hitler’in propaganda bakanı Goebbels, “Gazeteciler bi piyanonun tuşları gibi olmalıdır, biz hangi tuşa basarsak o sesi çıkarmalıdır” diyordu. AKP’nin aynı anlayışı benimsediğini ve gazetecileri piyanonun birer tuşu haline getirmeye çalıştığını görüyorum ama ben eminim ki Türkiye’nin meslek namusuna sahip çıkan gazetecileri AKP’nin piyano tuşları olmayı reddedecektir."

Yorumlar (0)