HDP'li Ersoy'dan Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan yapılan açıklamalara ilişkin soru önergesi

İstanbul Milletvekili Oya Ersoy, Diyanet İşleri Başkanlığının şiddet gören kadınlara yönelik yapmış olduğu açıklamasını meclis gündemine taşıdı.

Vekil Haberleri 14.07.2020, 17:00
HDP'li Ersoy'dan Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan yapılan açıklamalara ilişkin soru önergesi

Ersoy Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlanması amacı ile vermiş olduğu soru önergesinde şiddet gören kadınların haklarını aramak yerine kadınların uğramış olduğu şiddetin aile içinde basit bir sorunmuş gibi kabul ettirilmeye çalışıldığını ifade etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı” kadınları” hedef alan açıklamalara bir son versin!

Ersoy, yapmış olduğu açıklamada ülkemizde kadınlara yönelik şiddetin Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamalarla meşrulaştırılmaya çalışıldığını gerek İstanbul Sözleşmesi gerekse 6284 sayılı 'Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'un açıkça ihlal edildiğini ifade etti.

Ersoy, “Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yapmış olduğu açıklamalarda, şiddet gören kadınlara 'şiddeti kabullenmeyi, hatayı kendinde aramayı ve meseleleri aile içinde çözmeyi' tavsiye etmesinin yanı sıra resmî kurumlara başvurmayı ise en son yapılacak iş olarak telkin ettiği görülmektedir” dedi.

Kadına yönelik şiddeti meşru gösterecek her açıklama kadın cinayetlerine bir yenisini ekleme yöneliktir!

Ersoy, “bu açıklamalar son yıllarda kadınların yaşamları üzerinden yürütülen “gericilik” dayatmasının bir sonucudur dedi”. Hele ki hayatları pahasına mücadele eden, en yakın kişiler tarafından şiddet gören, sokak ortasında öldürülen yüzlerce kadına bir yenisini daha eklemeye yönelten ifadelerin kabul edilemeyeceğini, o nedenle her kurum, kişi açıklamalarında kadına yönelik şiddeti meşrulaştıracak açıklamaları yapamayacağının altını çizdi.

Yorumlar (0)