Haydar Akar'ın,18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 104'üncü Yıldönümü Mesajı

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 104. Yıldönümünde aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.

Vekil Haberleri 17.03.2019, 15:42 17.03.2019, 15:42
Haydar Akar'ın,18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 104'üncü Yıldönümü Mesajı

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 104. Yıldönümünde aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.

Çanakkale Zaferi, tarihin akışını değiştiren, bağımsızlık ve özgürlük inancının işgal teşebbüslerini alt ettiği bir destan olarak dimağlara yazılmıştır. 'Çanakkale Geçilmez' dedirten kahramanlarımız, milletimizin gücünü tüm dünyaya bir kez daha duyurmuş, vatana sahip çıkma ve özgür yaşama kararlılığımız güçlü biçimde ortaya konulmuştur. 

Türk halkının çok sayıda şehit vermesine karşın, Çanakkale'de gösterdiği üstün başarı, Ulus olma bilincinin de tohumlarını atmıştır. Yurdun farklı bölgelerinden gelen insanlar, Çanakkale'de ortak bir ülküyle hareket etmişler, atalarımızın emaneti kutsal yurt toprakları uğruna seve seve şehit olmuşlardır.

Çanakkale Savaşlarının Türk tarihi yönünden en önemli sonuçlarından biri de, dünyanın genç komutan Mustafa Kemal ATATÜRK' ü tanımış olmasıdır. Çanakkale Cephesi'ndeki üstün başarılarıyla herkesin sevgi, saygı ve övgüsünü kazanan Mustafa Kemal ATATÜRK, böylelikle büyük bir komutan ve önder olarak yakın gelecekte Türk ve dünya tarihinde oynayacağı rolün işaretlerini vermiştir.

Türk milletinin birlikte yaşama iradesi, vatan ve bayrak sevgisi Çanakkale'de olduğu gibi tarihin her safhasında bizleri güçlü ve muzaffer kılmıştır. Eğer önümüze koyduğumuz büyük hedefleri yakalamak istiyorsak, bu ruhu her zaman koruyabilmeli ve aramıza nifak sokmaya çalışanlara fırsat vermemeliyiz. 

Bugün bir kez daha, tarihin akışını değiştiren Çanakkale Zaferinde Anadolu Halkının verdiği onurlu mücadeleyi hatırlıyor; 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104. yıl dönümünde, başta Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere vatan topraklarımızın kurtarılmasında canlarını feda eden şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygı ile anıyorum.

 

                                                                                                          Haydar AKAR   

                                                                                     Kocaeli Milletvekili

 

 

 

Yorumlar (0)