Haydar Akar'dan Anneler Günü Mesajları

Anneler; dünyadaki koşulsuz sevginin kaynağı, hayatı anlamlı kılan en değerli varlığımızdır.

Vekil Haberleri 11.05.2019, 13:00
Haydar Akar'dan Anneler Günü Mesajları

Anneler; dünyadaki koşulsuz sevginin kaynağı, hayatı anlamlı kılan en değerli varlığımızdır. Sağlıklı, başarılı ve dürüst bir toplum yapısını, anne sevgisi ile inşa edebiliriz. Bireylerin yetişmesinde en büyük pay annelere aittir.

Kurucu liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım, vatan mücadelelerimizde cephede savaşan annelerimiz, şehit annelerimiz başta olmak üzere bütün annelerin, anneler gününü kutluyor, ellerinden öpüyorum.

 Bugün anneler yine şiddete maruz kalıyor. Bugün anneler yine çocukları ile yoksulluk pençesinde yaşıyor. Bugün anneler yine doğumda bebeklerini kaybediyor. Binlerce kayıp çocuk rakamı ile büyük bir utanca sahne olan ülkemizde bugün anneler hala kayıp çocuklarını arıyor.

Bugün ülkemizde daha çocuk yaşta evlendirilen ve küçücük yaşta anne olmak zorunda kalan 230 bin çocuk gelin var. Kadın cinayetleri ise yüzde 1400 arttı ve hemen her gün birkaç kadınımız eşleri, babaları, erkek kardeşleri tarafından öldürülüyor.

Unutulmamalıdır ki uygarlığın en önemli göstergesi, kadının ekonomik ve toplumsal yaşamdaki konumudur, kadına verilen değerdir.

Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün de dediği gibi “Dünyada her güzel şey kadının eseridir.” Türk kadınının sanattan kültüre, ekonomiden spora, yönetimde, siyasette ve karar verme odaklarında daha fazla yer alması, demokrasimizi güçlendirecek, ülkenin gelişme sürecini hızlandıracaktır.

Yaşam deneyimleriyle yolumuzu aydınlatan, dünyayı, insanları ve yaşamı sevmeyi öğreten, geleceğe umutla ve güvenle bakmamızı sağlayan, bizleri güçlü kılan değerli varlıklarımız annelerimizin Anneler Gününü kutluyor, en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

                                                                                                                                  Haydar AKAR  

                                                                                                        Kocaeli Milletvekili

Yorumlar (0)