HAYDAR AKAR; BU YASA DA KEYFİYET VAR EŞİTLİK VE ADALET YOK

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar Meclis komisyonunda kabul edilen ve Genel Kurula gelecek olan yeni Askerlik Kanununa ilişkin açıklamalar da bulundu.

Vekil Haberleri 28.05.2019, 11:24
HAYDAR AKAR;  BU YASA DA KEYFİYET VAR  EŞİTLİK VE ADALET YOK

CUMHURBAŞKANI İÇİN KEYFİYET MADDESİ

TBMM bu hafta yeni askerlik mesaisi yapacak. Milli Savunma Komisyonunda kabul edilen yasa Genel Kurul da görüşülecek. Birçok maddenin eleştirildiği yasa teklifine ilişkin açıklamalarda bulunan CHP Kocaeli Milletvekili Akar yasanın topal olduğunu, keyfiyete dayalı ve eşitlikten uzak olduğunu söyledi.

Zorunlu askerliğin 6 aya düşürülmesinden, hemen her dönem kampanyalara konu olan bedelli askerliği kalıcı hale getirilmesine, er/erbaşlıktan muvazzaf askerliğe geçişe kadar köklü değişiklikler getiren düzenleme de Cumhurbaşkanına verilen yetki tartışma konusu oldu.

Akar, getirilecek olan yasayı sert sözlerle eleştirerek “Yeni Askerlik Yasası Madde 45 2. Fıkraya dikkat! Cumhurbaşkanınca gerekli görülen sahalarda özel görevlendirilen gönüllüler askerlikten muaf olabilecek! Hangi sahalar? Hangi gönüllüler? Barışta ne yapacaklar? İhtiyaç değil keyfiyet maddesi!’dir bu getirilen’ dedi. Dünyanın hiçbir ülkesinde hiç kimse de olmayan bu yetkinin Cumhurbaşkanına tanınmasının kabul edilemez olduğunu belirten Akar, tek adam derken işte bunları kastediyorduk. dedi.

BEDELLER NEYE GÖRE NASIL BELİRLENDİ?

Bedelli askerliğin kalıcı hale gelmesine ilişkin konuşan Akar, şu an itibari ile 15 Bin TL bedel ödeyenlerin olduğunu ancak çıkan yasa ile bu bedelin 31 Bin TL olmasının eşit olmadığını söyledi. Belirlenen bu bedelin eşitlik ilkesine aykırı olduğuna dikkat çeken CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar asgari ücretle çalışanların bu ücreti ödeyemeceğini yine bundan yararlananın geliri iyi olanlara fayda sağlayacağını söyledi. Çalışmanın gelir testi ile kademeli olarak belirlenmesi gerektiğinin altını çizen Akar, bugün 15 Bin TL aylık kazancı olanla ay da 2000 TL kazanan vatandaştan aynı bedelinin istenmesinin tam bir adaletsizlik olduğunu söyledi.

Yorumlar (0)