banner773

Halkın Şikayet Kapısı CİMER Şikayet Konusu Oldu

Halkın şikayetlerini ilettiği CİMER, bazı başvuruların işleme konulmadığı, AKP’li belediyelerle ilgili şikayetlerin aylarca bekletildiği iddiasıyla Meclis gündemine taşındı.

Vekil Haberleri 04.04.2020, 11:04
Halkın Şikayet Kapısı CİMER Şikayet Konusu Oldu

Vatandaşların her türlü talep, öneri ve şikayetlerini doğrudan ilettiği Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi, kısa adıyla CİMER, bu sefer kendisi şikayet konusu oldu. CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, CİMER’e gönderilen bazı başvuruların işleme konulmadığı, AKP’li belediyelerle ilgili şikayetlerin aylarca bekletildiği iddiasını Meclis gündemine taşıdı.


CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI FUAT OKTAY’A CİMER SORULARI


CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından cevaplandırılması talebiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu soru önergesi şöyle:

1/ Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin yürürlüğe girdiği 9 Temmuz 2018 tarihinden önerge tarihine kadar CİMER’e yapılan toplam başvuru sayısı kaçtır? Bu başvurulardan kaçı cevaplandırılmıştır? İşleme alınan, yönlendirilen başvuru sayısı kaçtır?


2/ Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin yürürlüğe girdiği 9 Temmuz 2018 tarihinden önerge tarihine kadar vatandaşlar tarafından CİMER’e yapılan başvurulardan işleme alınmayan, cevaplandırılmayan başvurular var mıdır? Şayet varsa işleme alınmayan, cevaplandırılmayan başvuru sayısı kaçtır?


3/ CİMER’e yapılan başvurulardan bazılarının aradan aylar geçmesine rağmen işleme konulmadığı, cevaplandırılmadığı iddiası doğru mudur? CİMER’e gönderilen başvuruların işleme konulmadığı, cevaplandırılmadığı gerekçesiyle sizlere iletilen herhangi bir şikayet var mıdır? Şayet var ise bu şikayetler doğrultusunda ne tür bir işlem yapılmıştır?


4/ Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin yürürlüğe girdiği 9 Temmuz 2018 tarihinden önerge tarihine kadar Sultanbeyli Belediyesi’yle ilgili CİMER’e yapılan başvuru sayısı kaçtır? Bu başvurulardan kaçı işleme konulup cevaplandırılmıştır?


5/ Sultanbeyli Belediyesi’yle ilgili CİMER’e yapılan başvuruların aylarca bekletilip işleme konulmadığı, cevaplandırılmadığı, ilgili kurumlara yönlendirilmediği iddiası doğru mudur? Bu yönde sizlere ulaşan herhangi bir şikayet ve ihbar var mıdır? Şayet var ise şikayet doğrultusunda ne tür bir işlem yapılmıştır?

Yorumlar (0)