GÜZELMANSUR'DAN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında “Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür bireyler yetiştirerek ülkemizin irfan ordusunun genişlemesine katkı sağlayan tüm öğretmenlerimize minnet borcumuz sonsuzdur” dedi.

Vekil Haberleri 23.11.2018, 20:28 23.11.2018, 20:28
GÜZELMANSUR'DAN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

Geleceğimizin teminatı çocuklarımızı ve gençlerimizi emanet ettiğimiz öğretmenlerin çalışma ve yaşam koşullarının hak ettikleri düzeye çıkarılması gerektiğinin altını çizen Güzelmansur sözlerine şöyle devam etti: “Çağdaşlaşmanın, gelişmenin ve baş döndürücü hızla değişen dünya koşullarına ayak uydurmanın temel unsuru eğitimdir. Eğitimin baş aktörleri de öğretmenlerdir. Bu nedenle öğretmenlerimizin çalışma ve yaşam koşullarının hak ettikleri düzeye çıkarılması elzemdir.”

CHP’nin temel hedeflerinden birinin de, öğretmenliği Cumhuriyetimizin ilk yıllarındaki gibi en saygın mesleklerden biri haline getirmek olduğunu söyleyen Güzelmansur “CHP iktidarında Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu çıkaracağız. Öğretmen yetiştirme, ilk atama, yer değiştirme, görevde yükselme, mali ve sosyal haklar gibi öğretmenlikle ilgili tüm konu ve sorunları bu Kanun ile çözüme kavuşturacağız. 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde öğretmenlere 1 maaş ikramiye vereceğiz. Ayrıca öğretmenlere 3600 ek gösterge hakkı tanıyacağız” dedi.

Güzelmansur mesajına şu sözlerle son verdi: “Bu duygu ve düşüncelerle; Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü ve ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi saygı ve rahmetle anıyor; kalkınmanın ve demokrasinin güvencesi olan öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.”

 

Yorumlar (0)