Gürer: Yetki karmaşası verimliliği düşürüyor

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından yanıtlanması istemiyle yöneltmiş olduğu Konya Ovası Projesi İdaresi ile Kalkınma Ajansı arasındaki yetki paylaşımına ilişkin yazılı soru önergesine Bakan Varank’tan yanıt geldi.

Vekil Haberleri 08.06.2019, 13:16
Gürer: Yetki karmaşası verimliliği düşürüyor

YETKİ KARMAŞASI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer önergesinde, “Sayıştaş raporuna yansıdığı biçimi ile KOP İdaresi ile Kalkınma Ajansı arasındaki; yetki ve sorumluluğun mevzuatta açık bir şekilde düzenlenmemiş, olduğu değerlendirilmesi yapıldığından bu bağlamda düzenleme için çalışma yapılması düşünülmekte midir?” şeklindeki soruyu yöneltti.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesine yanıt veren Varank, Bölge kalkınma idareleri ve ajansların, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının uhdesine geçtiğini söyleyerek, “Bu dönüşümün verimli ve etkili olması hedeflenmektedir. Bu noktada, kalkınma ajanslarıyla bölge kalkınma idareleri arasında yetki ve sorumluluğun netleştirilmesine öncelik verilerek, güçlü bir işbirliği ve sinerji oluşturulacaktır” ifadelerini kullandı.

KARMAŞA RAPORA YANSIMIŞ

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer konuyla ilgili yapmış odluğu açıklamada, “Bölge Kalkınma idaresi ile Kalkınma Ajansı arasındaki yetki ve sorumluluğun mevzuatta açık biçimde düzenlenmemesinin kurumlar arasında oluşturduğu sorun doğrudan işlerin aksaması ve gecikmesinin yolunu açıyor. Sayıştay raporlarına da yansıyan bu konunun çözümsüz kalması ayrıca dikkat çekici. Bakan vermiş olduğu cevapta, “sorun ortadan kaldırıldı” diyemiyor. “Güçlü işbirliği ve sinerji oluşturulacaktır” diyor. Demek ki geçen bir yılda hala sorun çözüm bulmamış. Kalkınma İdaresi ve Kalkınma Ajansı bölge için yatırımcı  ve destekleyici özellikle tarımla ilgili  proje üreten kuruluşlardır. Bir an önce mevzuat düzenlenmesi ile yetki karmaşası giderilmelidir” dedi.

  1. BAKAN CEVABI

  2. ÖNERGE METNİ

Yorumlar (0)