Gürer: “Vatandaş perişan, iktidar gündem saptırıyor”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Çiftlik ilçesinde vatandaşlarla bir araya geldi, esnaf ve çiftçilerin sorun ve taleplerini dinledi.

Vekil Haberleri 05.02.2021, 12:50
Gürer: “Vatandaş perişan, iktidar gündem saptırıyor”

Gürer, ekonomik krizle gelişen olumsuz tablonun, toplumun tüm kesimlerinde kendisini hissettirdiğini belirterek, “Üretimin durması, ticareti hareketsizlik, işsizlik ve geçim derdi insanların gelecekle ilgili kaygı seviyesini artırmış görünüyor; acil önlem şart” dedi.

GÜRER’İN ÇİTFLİK ZİYARETİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Çiftlik ilçesinde bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi. Vatandaşlarla bir araya gelen Gürer, esnaf ve çiftçilerle de görüşerek, onların sorun ve taleplerini dinledi.

TİCARİ HAYAT DURDU

Çiftlik ilçesinde vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Gürer’e, ilçe esnafı dert yandı. Siftahsız kepenk kapattıklarından yakınan esnaflar, “Ticari hayat tamamen durdu. Peşin parayla alışveriş yapan vatandaş sayısı neredeyse yok denecek kadar azaldı. Veresiye defteri kabardı” şeklinde konuştular.

HALİMİZİ SORAN YOK

Gürer, Çiftlik ilçesinde bir araya geldiği çiftçilerin sorunlarını da dinledi. Ürünlerinin para etmediğinden yakınan üreticiler, “üretin diyorlar, üretiyoruz. Ürünümüze iktidar sahip çıkmıyor. Tüccarda bölgeye uğramıyor. Ne gelen var, ne giden. Halimizi soran da yok. Allah sizden razı olsun, bizim derdimizi dinleyip sorunlarımızı sürekli gündeme getiriyorsunuz” şeklinde konuştular.

EMEKLİLER GEÇİNEMİYOR

Çitlik ilçesinde emeklilerin sorunlarını da dinleyen Gürer, emeklilere bir dokunup bin ah işitti. Ömer Fethi Gürer’e, 1500 lira ile geçinemediklerini anlatan emekliler, “En düşük emekli maaşı 1500 liraya çıkarıldı diye sevindik ama iktidar bize yapacağı artışı öne çekmiş ve bu nedenle maaş artışı için gelen farklardan yararlanamıyoruz. Meğer bizim hakkımız olanı önceden verip, sanki artış yapmış gibi gösterip,1500 liradan az maaş alanların maaşları da bu rakama ulaşana kadar zam yapılmayacağı söyleniyor. Dün 30 liraya aldığımız sıvı yağ 60 liraya çıktı. Çarşı pazara çıkıp meyve-sebze bile alamıyoruz. Evimize ekmek götürmekte zorlanıyoruz” dediler.

SUNİ GÜNDEMİ BIRAKIN, VATANDAŞIN DERDİNE DERMAN OLUN

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise görüşmelerin ardından yaptığı açıklamada, “Vatandaşın hali perişan. Toplumun tüm kesimleri, zamlardan, ekonomik krizden fazlasıyla etkilenmiş görünüyor. Esnaf siftah yapmadan kepenk kapatıyor, çiftçi ürettiği ürünü değerinde satamıyor. İşçi, memur, emekli maaşlarıyla geçinemiyor. İşsizlik aldı başını gidiyor. Böyle bir ortamda suni gündemler yaratarak, vatandaşlar üzerinde farklı algı oluşturmaya çalışan iktidarın bu oyunları da artık vatandaşlar görüyor” dedi.

Gürer, AKP iktidarının suni gündemleri bir kenara bırakarak, vatandaşların dertlerine çare olacak çözüm yolarını bulmanın gayreti içinde olması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)