Gürer: Ulukışla Meslek Yüksekokulu'na neden kapasitesi kadar öğrenci alınmıyor?

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada kapasitesinin 4’te 1’i kadar bile öğrenci almayan Ulukışla Meslek Yüksekokulunda, bu durumun nedeninin açıklanmasını istedi.

Vekil Haberleri 14.02.2019, 09:36 14.02.2019, 09:36
Gürer: Ulukışla Meslek Yüksekokulu'na neden kapasitesi kadar öğrenci alınmıyor?

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada kapasitesinin 4’te 1’i kadar bile öğrenci almayan Ulukışla Meslek Yüksekokulunda, bu durumun nedeninin açıklanmasını istedi. Gürer, açılacağı açıklanan raylı sistem teknolojisi bölümü neden halen açılmadığını da sordu. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu’nda söz olarak Ulukışla Meslek Yüksekokulu’nda yaşanan sorunlara dikkat çekti. 

 

ÖĞRENCİ KAPASİTESİ 800, EĞİTİME DEVAM EDEN ÖĞRENCİ SAYISI 158 

 

Ulukışla Meslek Yüksek Okulu’nun öğrenci kapasitesinin 800 olduğuna işaret eden Gürer, okulda kayıtlı 299 öğrenci olmasına rağmen, eğitime devam eden öğrenci sayısının ise 158’de kaldığına belirtti. 

 

RAYLI SİSTEM TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ NEDEN AÇILMADI?

 

1994 yılında açılan Ulukışla Meslek Yüksek Okulu’nun organik tarım, arıcılık, bahçe ziraatı, turizm, su ürünleri bölümlerinin farklı nedenlerle kapatıldığını anımsatan Gürer, “YÖK okulda raylı sistem teknolojisi ve raylı sistem işletmeciliği bölümü açılacağını duyurmuşsa da hâlen açılmamıştır. Neden açılmamaktadır?” diye sordu.

 

ESNAF BİZE, BİZ DE İKTİDARA SORUYORUZ

 

Gürer, CHP Ulukışla İlçe Başkanı Hüseyin Toker ve Belediye Başkan Adayı Mustafa Önen'le Ulukışla esnafını ziyaret ettiklerini belirten Gürer, “Esnafımızı ziyaretlerde ekonomik sorunlar, işsizlik yanında meslek yüksekokulunun tam kapasiteyle neden çalıştırılmadığını vatandaşlar bize sordu, ben de iktidara soruyorum. Neden Ulukışla ilçemizdeki meslek yüksekokulunun kapasitesi müsait olduğu hâlde öğrenci alınmamakta, öğretim görevlisi gönderilmemektedir?” ifadelerini kullandı. 

 

Gürer, Ulukışla ilçesinin bekleyen sorunlarının da iktidarın görmesi ve çözüm üretmesini diledi.

 

Yorumlar (0)