Gürer: Türkiye sorunlar yumağı haline geldi

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yoğun tempoyla sürdürdüğü yerel seçim çalışmalarına Ulukışla ilçe merkezi ve ilçeye bağlı köylerde devam etti. CHP’li adaylar için destek isteyen Gürer, ülkede birikmiş yığınla sorun varken, iktidarın her seçim döneminde olduğu gibi gündem saptırmaya çalıştığını belirtti.

Vekil Haberleri 16.03.2019, 10:18 16.03.2019, 10:18
Gürer: Türkiye sorunlar yumağı haline geldi

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yoğun tempoyla sürdürdüğü yerel seçim çalışmalarına Ulukışla ilçe merkezi ve ilçeye bağlı köylerde devam etti. CHP’li adaylar için destek isteyen Gürer, ülkede birikmiş yığınla sorun varken, iktidarın her seçim döneminde olduğu gibi gündem saptırmaya çalıştığını belirtti. 

 

MUSTAFA ÖNEN İÇİN DESTEK İSTEDİ

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Ulukışla ilçe merkezinde esnaf ziyareti yaparak, partisinin belediye Başkan Adayı Mustafa Önen için destek istedi. 

 

ULUKIŞLA’YI ELBİRLİĞİ İLE KALKINDIRACAĞIZ 

 

CHP Belediye Başkan Adayı Mustafa Önen’in göreve geldikten sonra koordineli bir şekilde çalışmalar yürüteceğini anlatan Ömer Fethi Gürer, “Adayımızın geçmişi temiz, dürüst hakça ve adil bir düzenden yana bir kardeşimiz. El birliği ile Ulukışla’yı kalkındıracağız” dedi. 

 

Ulukışla’da esnaf ve vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Gürer, AKP iktidarının her seçim döneminde olduğu gibi yine gündem saptırarak, ülkedeki sorunların konuşulmasına, tartışılmasına engel olmaya çalıştığını ifade etti. 

 

HERŞEY İTHAL; ÇİFTÇİ NASIL ÜRETİM YAPACAK?

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Ulukışla ilçesine bağlı Köşkönü, Hüsniye, Eminlik, İmrahor, Ovacık ve Başmakçı köylerini de ziyaret etti. Çiftçilerin sorunlarını dinleyen Gürer, tohum, ilaç, gübre gibi girdilerin ithal, elektriğinde pahalı olduğunu belirterek, “Bu çiftçiler bu durumda nasıl üretim yapacaklar?” diye sordu.

 

YOKSULLUK TAVAN YAPTI

 

Ülkemizde sorunların üst üste yığıldığını ve yokluk ve yoksulluğun artık tavan yaptığını anlatan Gürer, iktidarın bu sorunların konuşulmasını istemediği için gündem saptırmaya çalıştığını vurguladı. 

 

TBMM kürsüsünden ülkemizin ve Niğde’nin sorunlarını içeren 350’yi aşkın konuşma yaptığını anımsatan Gürer, “Dünya bir dönem tarımda planlama ekolüne yöneldi. Şimdi de onun karını elde ediyor. Bizler planlama derken, ‘planı bırak pilava bak” diyorlardı. Şimdi geldiğimiz noktada plansız pilav olmadığını anladık. Planlama ile bir yıl önce üreteceğin ürününü belirleyip gelecek yıl onun elde edilmesi için doğru tarım politikasını  oluşturmak gerekir. Örneğin;  bölgede nohut elde kaldı. Oysa bir yıl önce ekilecek yerler belirlenecek ve devlet bir yıl sonra nohutun kilosunun ne kadar olacağını dahi  söyleyecek. Üreteci ne ekeceğini ne zaman ekeceğini ve gelecek yıl ne kadar fayda sağlayacağını  bilecek. Zarar ederse de zararını da devlet karşılayacak.  Yine bölge ürünü patates, Türkiye’nin her yerinde patates yetiştirilmesi yerine en verimli olan yerlerde desteklenecek. Çiftçi mağdur edilmeyecek, depoda patates çürütülmeyecek. Patatesin belirli yerlerde verimli olacak biçimde ekilmesine izin verilecek. Bunların yolu planlamadan geçer” şeklinde konuştu.

 

Gürer, Türkiye’nin bir zamanlar tarımda kendi kendine yeten 7 ülkeden biri iken, şimdi buğday, arpa, karpuz, fasulye, mercimek, et ve hatta  samanı bile ithal eder duruma geldiğini belirterek, “İşçi, işsiz, çiftçi, esnaf, memur, emekli, engelli hatta sanayicinin bile sorunları arttı. Bu seçim Cumhurbaşkanlığı ya da milletvekili seçimi değil, yerel yönetim seçimi ancak oylarınızla ülkeyi yönetenleri uyarabilirsiniz. Cumhurbaşkanını sevenler de dahil oylarını CHP’ye vererek, Cumhurbaşkanının, halka yapılan yanlışları görmesini sağlayabilirsiniz” ifadelerini kullandı. 

 

Yorumlar (0)