Gürer: “Ticaret Bakanlığı, Kalsit ihracatçılarının sesine kulak versin”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, kalsit ihracatçılarının mağduriyetine neden olan Mersin Limanındaki boş ekipman sorununa Ticaret Bakanlığı’nın bir an önce el atması gerektiğini söyledi.

Vekil Haberleri 25.12.2020, 12:27
Gürer: “Ticaret Bakanlığı, Kalsit ihracatçılarının sesine kulak versin”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu’nda söz olarak kalsit üreticilerinin ihracatta karşılaştıkları sorun ve gümrük vergisi mağduriyetini dile getirdi.

MERSİN LİMANI’NDAN KONTEYNER VE GEMİ SIKINTISI

Kalsitin Niğde için önemli bir gelir kaynadığı olduğuna işaret eden CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Mersin Limanı üzerinden yurtdışına yapılan ihracatta karşılaşılan boş ekipman sorununa değindi.

YABANCI FİRMA SORUN YAŞAMIYOR

Mersin Limanı’nda konteyner ve gemi sıkıntısı yaşandığına dikkat çeken Gürer, yerli üretici bu sorunu yaşarken yabancı firmaların böyle bir sorunla karşılaşmadığına vurgu yaptı.

TÜRK İHRACATÇIYA YÜZDE 15 GÜMRÜK VERGİSİ

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Kuzey Afrika ülkeleriyle gümrük düzenlemesi sağlanamaması nedeniyle Türkiye’den giden kalsit için yüzde 15 gümrük vergisi alınmasının da ciddi bir sorun olarak kalsit üreticilerinin karşısında durduğunu belirtti. Gürer, AB ülkelerinin aynı ürünü sıfır gümrükle satarken, Türk ihracatçılarının yüzde 15 gümrük vergisine tabi olmasının yarattığı mağduriyetin giderilmesini istedi.

TİCARET BAKANLIĞINA ÇAĞRI

CHP Milletvekili Gürer, “Dünyanın en nitelikli kalsit üreten üreticileri ihracatta navlun desteği beklemektedir. İktidar sorunlara çözüm getirmeli, Niğdeli kalsit üreticilerinin sorunlarıyla ilgilenmeli ve bunlarla ilgili gündeme getirdiğimiz konulara Ticaret Bakanlığı duyarlılık göstermelidir” çağrısında bulundu.

Yorumlar (0)