Gürer: Taşeronda kadro verilen işçilere ücret ayırımı sonlandırılsın!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, kamuda çalışanlar için önümüzdeki yıl yapılacak ‘toplu iş sözleşesi’ görüşmelerine, taşerondan kadroya geçen işçilerin de dahil edilmesi gerektiğini söyledi. Gürer, Ücretlere enflasyon farkının eklenmesini istedi.

Vekil Haberleri 15.10.2018, 08:54 15.10.2018, 08:54
Gürer: Taşeronda kadro verilen işçilere ücret ayırımı sonlandırılsın!

GÜRER, KAMUDA ÇALIŞANLAR ARASINDAKİ ÜCRET EŞİTSİZLİĞİNE DİKKAT ÇEKTİ

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM’de yaptığı açıklamada  taşeronken KHK ile kadroya alınan işçilerin yaşadığı mağduriyete dikkat çekti. Kamuda daimi kadroda olanlar ile taşerondan kadroya geçenler arasında maaş ve diğer sosyal haklar açısından ciddi farklar bulunduğuna işaret eden Gürer, 2019 yılında yapılacak toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerine, kadroya alınan taşeron işçilerin de dahil edilmesi gerektiğini belirtti.

 

ÜCRET FARKI DERİNLEŞİYOR

 

696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile sınırlı sayıda olsa da kamudaki bazı taşeron işçilerin kadroya geçirildiğini hatırlatan Gürer, bu çalışanların 2020 yılına kadar Yüksek Hakem Kurulu sözleşmesine tabi tutulacak olmasının çalışanlar arasında çalışanlar arasında ücret farklılığının derinleşmesine neden olacağını ifade etti.

 

2019’DAKİ TİS GÖRÜŞMELERİNE YENİ KADRO ALANLAR DA DÂHİL EDİLMELİ

 

Enflasyon rakamlarının yüzde 25’lere ulaştığı bu dönemde, kamuda kadroya dahil edilen taşeron işçilere her altı ayda verilen yüzde 4 oranındaki ücret zammının hak kaybına neden olduğunu belirten Gürer, “2019 yılında yapılacak kamu iş toplu sözleşme görüşmelerinde taşeron çalışan iken kadro alanlar da dâhil edilmelidir” şeklinde konuştu.

 

EŞİT İŞE EŞİT ÜCRET ŞART

 

CHP Niğde Milletvekili Gürer, asgari ücretten maaş uygulamasının son bulmasını, enflasyon farkının da tüm çalışanlara ödenmesini önererek, “AKP iktidarı eşit işe eşit ücret ve kadro vermelidir” diye konuştu.

Yorumlar (0)