Gürer: Sabit saat uygulaması, vatandaşa mı yoksa dağıtım şirketlerine mi yaradı?

CHP Milletvekili Gürer, enerjide tasarruf edildiği iddiasıyla iki yıldır uygulanan kalıcı yaz saati uygulamasında, vatandaşların değil, enerji dağıtım şirketlerinin kar ettiği yönündeki iddiaları, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a yönelttiği soru önergesiyle Meclis gündemine getirdi.

Vekil Haberleri 07.10.2018, 13:21 07.10.2018, 13:21
Gürer: Sabit saat uygulaması, vatandaşa mı yoksa dağıtım şirketlerine mi yaradı?

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, eleştirilere neden olan kalıcı yaz saati uygulamasını, soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı. Gürer, doğalgaz ve elektrik tüketimini artıran uygulamanın kalıcı hale gelmesine neden olan bilimsel bir çalışma olup olmadığını sordu. 

 

Cumhuriyet Hal k Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, enerji tüketimini büyük oranda artıran kalıcı yaz saati uygulamasının, sabit hale getirilme kararını, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a yönelttiği yazılı soru önergesiyle gündemine getirdi. 

 

Gürer, önergesinde sabit saat uygulamasının kalıcı hale gelmesi kararının hangi bilimsel ve sosyal çalışmalar sonucu alındığını sordu. 

 

Sabit saat uygulamasında geçtiğimiz yıl doğalgaz ve elektrik tüketimindeki artış miktarının açıklanmasını isteyen Gürer, bu artışın ülke ekonomisine getirdiği ek yüke dikkat çekti. 

 

Okula yeni başlayan öğrenciler başta olmak üzere tüm öğrenciler üzerinde olumsuz etki yaratabilecek olan kalıcı yaz saati uygulamasında, bu olumsuzlukların nasıl önleneceğini soran Gürer, “Sabit saat uygulamasının trafik kazalarının artmasına neden olduğu iddia edilmektedir. Bu iddialar araştırılmış mıdır? 2017 ve 2018 an itibariyle okul servislerinin karıştırdığı kaç kaza yaşanmıştır? Sabit saat uygulaması nedeniyle geçtiğimiz yıldan itibaren CİMER ve BİMER’e yapılan şikâyet sayısı kaçtır?” şeklindeki sorulara da yanıt istedi. 

 

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Bilindiği gibi iktidarın iki yıldır enerjide tasarruf yapıldığı iddiasıyla uygulamayı sürdürdüğü ve son olarak kalıcı hale gelen sabit yaz saati uygulamasının, enerjide tasarruf yerine zarara neden olduğu resmi verilerle ortaya çıkmıştı. Elektrik Mühendisleri Odası’nın raporunda ise sabit saat uygulamasıyla elektrik enerjisinde fazla tüketim yapıldığı belgelenmişti” açıklamasında bulundu. 

Yorumlar (0)