Gürer, Pompalı Rezaletine Soru Önergesi Verdi

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ülkemizde giderek artan silahlanma eğilimini ve bu konuda alınması gereken önlemleri Türkiye Büyük Millet Meclisine vermiş olduğu yazılı soru önergesi ve kanun teklifleri ile gündeme taşımaya devam ediyor.

Vekil Haberleri 16.09.2018, 09:06 16.09.2018, 09:06
Gürer, Pompalı Rezaletine Soru Önergesi Verdi

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, son yıllarda işlenen cinayetlerin büyük bir bölümünde kullanıldığı tespit edilen Pompalı av tüfeklerinin, 18 yaşından büyük herkes tarafından kolayca temin edilebiliyor olmasını, soru önergesiyle TBMM gündemine getirdi. 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ‘ölüm makinesi’ olarak adlandırılan pompalı av tüfeklerinin kullanımı arttıkça, bu tüfekle işlenen cinayet sayısının da yükseldiğine dikkat çekti. 

 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlanması istemiyle yazılı soru önergesi veren CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, av tüfeği statüsündeki pompalı tüfeklerin saçma atan bir tüfek oluğuna dikkat çekti. 18 yaşından büyük herkesin 350 TL karşılığında bu tüfeklerden temin edebildiğine vurgu yapan Gürer, son yıllarda işlenen cinayetlerin yüze 80’inin de pompalı av tüfekleriyle işlenmiş olmasının önemine değindi.

 

CHP Milletvekili Gürer, son 10 yılda satılan pompalı av tüfeği sayısını ve bu süre içinde pompalı av tüfekleriyle işlenmiş cinayetlerin istatistiki bilgilerinin açıklanmasını istedi. 

 

Gürer, pompalı av tüfeklerinin taşınması ve bulundurulmasıyla ilgili yeni bir düzenleme yapılıp yapılmayacağını da sordu.

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer konu ile ilgili şu açıklamada bulundu, “Silahlanma ile ilgili TBMM’de daha öncede önergeler verdim. Bireysel silahlanmada ruhsatsız silah varlığındaki artış dikkat çekicidir. Bu sürece dur denmelidir. Silah özellikle eğlencelerde rast gele kullanılacak bir oyuncak değildir. En küçük ihmal bir can demektir. Açığa çıkan kayıt görüntüleri, eğlenirken silaha sarılanların ne kadar basit kullandıklarını gösteren örnekler dahi bu anlamda sorunun önemini anlatmaya yeterlidir. Aile içi şiddet, anlaşmazlıklar, hatta bir trafik kazasında ilk akla gelenin silah olması bu bağlamda bir an önce önlem almayı zorunlu kılmaktadır. Sorunun boyutları geçiştirilemeyecek konuma doğru gitmektedir. Sorunlar artarken önlemlerde geç kalınmamalıdır” dedi. 

Yorumlar (0)