Gürer, garanti kapsamındaki araçlardan alınan işçilik ve bakım ücretini Meclis gündemine getirdi

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, garanti kapsamındaki araçlardan işçilik ve bakım ücreti adı altında yüksek ücretler alınmasını, hazırladığı Kanun Teklifiyle meclis gündemine getirdi.

Vekil Haberleri 12.11.2018, 11:47 12.11.2018, 11:47
Gürer, garanti kapsamındaki araçlardan alınan işçilik ve bakım ücretini Meclis gündemine getirdi

Gürer, garanti süresi içindeki motorlu taşıtların bakımında kullanılan malzeme maliyetleri dışında işçilik ücreti alınmaması gerektiğini belirtti. 

 

TÜKETİCİNİN KORUNMASI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK TEKLİFİ 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Tüketicinin Korunması Kanununda Değişiklik yapılmasına ilişkin kanun teklifinde, garanti kapsamındaki araçlardan işçilik ve bakım ücreti adı altında fahiş ücretler alındığına dikkat çekti. 

 

MAAŞIN YARISI BİR SAATLİK BAKIMA GİDİYOR

 

Aracı satan firmanın araçta bulunan ve sorumluluğundaki araçların kontrolü amacı ile aracın bir yılda kontrolünü zorunlu kıldığına işaret eden Gürer, “ Bir saatlik bakım süreci için neredeyse düşük gelirlinin maaşının yarısı bakım ve servis ücreti olarak talep edilmektedir” ifadesini kullandı. 

 

MALZEME ÜCRETİ HARİCİNDE BAKIM ÜCRETİ ALINMASIN 

 

CHP Milletvekili Gürer, “Vermiş olduğumuz kanun teklifi ile, fahiş ve aşırı kazanç sağlanan bu uygulamanın kaldırılması, araç parça, ekipman, yağ, vs dışında garanti kapsamındaki araçlardan, işçilik ve bakım ücreti adı altında talep edilen ücretin araç sahibinden talep edilmemesi amaçlanmıştır” açıklamasında bulundu. 

Yorumlar (0)