Gürer: EYT'liler için çözüm bir an önce sağlanmalıdır..

Gürer: “Yaşamak, yandaş ve iktidar olanaklarından beslenenlerin dışındakiler için eziyete döndürüldü..”

Vekil Haberleri 12.02.2019, 11:12 12.02.2019, 11:12
Gürer: EYT'liler için çözüm bir an önce sağlanmalıdır..

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Emeklilikte yaşa takılanların mağduriyetinin giderilmesi için bir an önce çözüm üretilmesini söyledi.

1999 yılında çıkarılan yasa ile emekli olmak için kadınlarda 20 erkeklerde 25 yıl sigorta primi ödemenin yeterli olduğu sürecin sonlanıp yaş düzenlemesi getirildiğini anımsatan Ömer Fethi Gürer, 58 yaş olan sınırın AKP iktidarında 2008 yılında 65 yaşa çıkarıldığını, mezarda emeklilik olan bu sürece emekçilerin haklı olarak itiraz ettiğini belirtti. Gün ve prim süreci tamamlayan ve iş bulma olağanı olmayanın yaşadığı mağduriyet ile haklı olarak kesilen priminin emekli maaşı olarak ödenmesi istediğini anımsatan Ömer Fethi Gürer, “EYT’liler yeni bir hak değil hak ettiklerini istiyor” diye konuştu.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, CHP olarak EYT için getirilecek kanun tekliflerine desteklerini sürdüreceklerini ifade etti. Gürer, CHP olarak sorunun çözümü için tüm siyasi partilerin bir araya geleceği bir komisyonun derhal kurulmasını ve burada sorunun çok yönlü ele alınıp kalıcı bir çözüm üretilmesini istedi.

Gürer: “İktidarın açıkladığı bütçeye yük esasında israf politikasının noktası olmaz. Yandaşa, faizciye aktarılan paranın yanında, emeklilikte yaşa takılanların adı geçmez. Ayrıca kayıt dışı AKP iktidarında % 40’lara vardı. Bu bağlamda gerekenlerde yapılmıyor. Emeklilik zorlaştırıldığı halde SGK, AKP’nin elinde dünden daha zor duruma düşürüldü. “ dedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ekonomik krizin toplumun her kesiminde derin yaralar açtığını belirterek: “İşsizlik artıyor. Genç işsizlik % 24’e ulaşmış durumda, üniversiteliler iş bulamıyor. Geniş tanımlı işsiz sayısı 7 milyona ulaşmış durumda. Bu koşullarda sürekli işte çalışmak aslanın ağzından lokma almak gibi, 25 yıl çalışan işinden çıkarılan emekçi yeni bir işe girmeye gitse işveren yaşlısın diye işe almıyor. Devlet gençsin diye emekli etmiyor.  Yaşamak, yandaş ve iktidar olanaklarından beslenenlerin dışında eziyete döndürüldü” dedi.

 

Gürer: “Ekonomik sıkıntıları göğüsleyenler, sabırsızlık içerinde haklarının iade edilmesini bekliyorlar EYT’lilere söz verip cayanlar dahil herkesi bu konuda sorunu, emekçilerin talepleri doğrultusunda çözmeye davet ediyorum. Bakan olduğundan beri taşeronların, EYTlerin, işsizlerin sorunlarına yönelik sesini duymadığımız Çalışma Bakanı ile emekçileri azarlamadan öteye geçmeyen, emekçilerin sorunlarına çözüm değil çözümsüzlük üreten AKP Genel Başkanı, Cumhurbaşkanına bir kez daha emekçilerin haklarını verin çağrısını yineliyorum” dedi.

 

 

Yorumlar (0)