GÜRER-“ENGELLİLER SADAKA DEĞİL İŞ İSTİYOR”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer TBMM’de yaptığı konuşmada engellilerin sorunlarına dikkat çekti. Ve engellilerin kamu kurumlarında işe alınmasını istedi. Gürer Kamuda engelliler için % 3 olan kotanında kanun teklifi verdiğini ve %6 ya çıkarılmasının talep ettiğini belirtti.

Vekil Haberleri 20.02.2020, 11:23
GÜRER-“ENGELLİLER SADAKA DEĞİL İŞ İSTİYOR”

Gürer-“Engelli yurttaşlarımızdan mail ve posta yoluyla mektuplar alıyorum. Cesur kardeşimiz "Engelliyim, ikiz çocuklarım var, bir buçuk yıldır iş bulamıyorum, evimin geçimini yapmakta zorlanıyorum. Hiçbir gelirim yok." diyor. Mert kardeşimiz zihinsel ve gözden engelli, annesiyle birlikte geçim sıkıntısını çektiklerini ifade ediyor. Sinan kardeşimiz ortopedik engelli, babasından kalan engelli maaşıyla geçinemediklerini, annesinin yatalak olduğunu, vefatı hâlinde ne yapacağını bilemediğini belirtiyor. Levent kardeşimiz görme engelli olduğunu, yaşamını çok zor şartlarda sürdürdüğünü belirtiyor; örnekler çok. Engelliler sadaka değil, iş istiyorlar, devletteki boş olan kadroların bir an önce engellilerle ilgili doldurulmasını talep ediyorlar. Kanun teklifi de verdim. Kamuda engellilerin istihdamı yüzde 3'ten yüzde 6'ya çıkarılmalıdır.” diye konuştu.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer “Engellilerin sadece Dünya Engelliler Günü'nde değil yıl boyunca sorunlarıyla ilgilenilmelidir” diye devam ettiği konuşmasında-“Engelliler evde yaşamaya mahkûm kılınmamalı, sosyal yaşamın içine katılmaları için de onlara kamuda mutlaka iş olanağı yaratılmalıdır. Şu anda engellilerin sorunlarına iktidar ne yazık ki çözüm üretmiyor. Engellilerin sorunları dikkate alınmalıdır.” diye sözlerini tamamladı.

Yorumlar (0)