Gürer: “Engelli öğretmenlerimizin varlıkları, eğitim camiasında güçlendirilmelidir”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, atama bekleyen engelli öğretmenleri bir kez daha TBMM gündemine taşıdı.

Vekil Haberleri 16.06.2019, 10:58
Gürer: “Engelli öğretmenlerimizin varlıkları, eğitim camiasında güçlendirilmelidir”

Engelli öğretmenlerin bütçeye bir yük oluşturmayacağını ifade eden Gürer, “Bu konuda iktidarı duyarlı olmaya davet ediyorum, engelli öğretmenlerimizin sorunları çözülünceye kadar yanlarında olacağız” dedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in Kamudaki engelli personel istihdamına ilişkin yöneltmiş olduğu yazılı soru önergesine Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan yanıt geldi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Gürer’in önergesine verdiği yanıtta, 2019 yılı içerisinde MEB’de istihdam edilecek engelli personel sayısının 500 olarak planlandığını, buna ilişkin taleplerinin daha sonra arttırılarak 1.178 kadro için talepte bulunulduğunu açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 2018 yılında 2400 engelli alımı yapıldığını bunlardan sadece 999 lisans kalanının ise ön lisans ve orta öğretim mezunu olduğunu hatırlattı. Gürer, “2018 EKPSS sınavına giren 100 bini aşkın memur adayı yine unutulmuş yine mağdur edilmiştir. Engelliler için neden yeterli atama yapılmamaktadır? Kamuda, %3 olan engelli kotasının %6 oranına çıkarılması düşünülmekte midir?” şeklindeki soruları yöneltti.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in önergesine verdiği yanıtta Bakan Selçuk, “Bakanlığımızca 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında yapılan engelli personel istihdamı, Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmeliğin 10 uncu maddesi çerçevesinde Bakanlığımız yurtdışı teşkilatı hariç, toplam dolu memur kadro sayısının %3'ü oranında engelli personel kontenjanı olarak belirlenmektedir” dedi.

2019 yılı içerisinde Milli Eğitim Bakanlığıkadrolarına istihdam edilecek engelli personel sayısının 500 olarak planlandığını söyleyen Selçuk,“Belirlenen sayı 500 olsa da, buna ilişkin talebimiz daha sonra arttırılarak 1.178 kadro için talepte bulunulmuş ve adayların yerleştirilmeleri EKPSS sınav puanı ve tercihlerine göre Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilmiştir” dedi.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, engellilerin çalışma yaşamında her alanda yer alması ve sorunlarının çözüm bulması gerektiğini belirtti. Gürer, öğretmen olarak görev alabilir durumda olan ve eğitimini bu yönde tamamlayan daha çok sayıda engelli öğretmene istihdam yaratılması gerektiğine vurgu yaptı. Kontenjan oranının daha fazla olması gerektiğini söyleyen Gürer, “Engelli öğretmenlerimizin taleplerinin bakanlıkça karşılanıp eğitim camiasında varlıkları güçlendirilmelidir”  dedi.

Yorumlar (0)