Gürer: 'Emekliler arasındaki adaletsizlik mutlaka giderilmeli'

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, farklı tarihlerde aynı prim günü ve aynı kazançla emekli olmalarına rağmen maaşları arasında fark olan emekliler için bu konuda mağduriyet yaşayanların lehine yeni bir düzenleme yapılması gerektiğini söyledi.

Vekil Haberleri 19.01.2019, 10:38 19.01.2019, 10:38
Gürer: 'Emekliler arasındaki adaletsizlik mutlaka giderilmeli'

HP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, farklı tarihlerde aynı prim günü ve aynı kazançla emekli olmalarına rağmen maaşları arasında fark olan emekliler için bu konuda mağduriyet yaşayanların lehine yeni bir düzenleme yapılması gerektiğini söyledi. 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, emeklilerde intibak yasası nedeniyle mağduriyet yaşayan ve 2000 yılından sonra emekli oldukları için, öncekilere göre daha az maaş alan emeklilerin sorununa dikkat çekti. 

 

Emekli maaşlarında 1999 öncesi sigortalı olanlar, 1999 ile 2008 arasında sigortalı olanlar ve 2008 sonrasında sigortalı olanlar olmak üzere 3 farklı sistemin uygulandığını anımsatan Gürer, “ Bu üç sistem arasında çok ciddi gelir-ücret adaletsizliği vardır. 2000 yılından sonra aylık bağlama oranının düşürülmesi ile 2008 yılından sonra daha da düşük hesaplanan emekli aylıkları önemli mağduriyete neden olmaktır” dedi.

 

Emekliler arasındaki maaş adaletsizliğinin mutlaka giderilmesi gerektiğini anlatan CHP Milletvekili Gürer, şunları söyledi: “Bu konuda Meclisimize bir kanun teklifi de verdim. İntibak yasası olarak da adlandırılan ve emekliler arasındaki maaş farklarının varlığını ortadan kaldıracak bu düzenleme şarttır. Konu Meclis gündemine bir an önce getirilmelidir. Aylık bağlama sistemindeki değişikliklerden kaynaklanan haksızlıkların giderilmesi şarttır. Sosyal devlet emeklisine sahip çıkmalı ve bu anlamda intibak yasası bir an önce çıkarılmalıdır.”

Yorumlar (0)