GÜRER: CUMHURİYETE SAHİP ÇIKMAK VE SONSUZA KADAR YAŞATMAK EN BÜYÜK GÖREVİMİZDİR

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95. Yıldönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘En büyük eserim’ dediği Cumhuriyete sahip çıkmak, sonsuza kadar yaşatmak bizim en büyük görevimizdir” dedi.

Vekil Haberleri 28.10.2018, 09:45 28.10.2018, 09:45
GÜRER: CUMHURİYETE SAHİP ÇIKMAK VE SONSUZA KADAR YAŞATMAK EN BÜYÜK GÖREVİMİZDİR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, karakterinde bağımsızlık olan Türk ulusunun, özgürlüğüne ve bağımsızlığına kasteden emperyalistlere karşı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, dünya tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir bağımsızlık mücadelesi vererek, 29 Ekim 1923’te Cumhuriyetin kurulduğunu anımsattı. 

 

Türk ulusunun en önemli görevinin; özgürlüğün, eşitliğin, bağımsızlığın, adaletin, hukukun ve toplumsa bütünlüğün en önemli güvencesi olan Cumhuriyete sahip çıkmak ve onu sonsuza kadar yaşatmak olduğunu belirten CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Cumhuriyetimizin kurucusu büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘En büyük bayram’ olarak tanımladığı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 95. Yıldönümüne ulaşmış olmanın haklı gururu, mutluluğu ve sevinci içerisindeyiz. Bu bağlamda, Cumhuriyetimize sonsuza kadar sahip çıkmak, onun ilkelerini ilelebet yaşatmak hepimizin yegane görevi olmalıdır. Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir. Eşitlik, özgürlük, adalet, insanca yaşam, hakça paylaşım demektir. Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ile var oluş hikayesidir. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Kutlu olsun. Cumhuriyetimizi korumak ve sonsuza kadar sahip çıkmak;  cumhuriyetin hangi şartlarda, ne zorluklarla ve nasıl kurulduğunu iyi öğrenmeliyiz” dedi. 

 

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95. Yıldönümünü kutlayan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Cumhuriyetimizi kuran Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum” diye konuştu. 

 

KEMERHİSAR’DA 29 EKİM KONSERİ


Kemerhisar Belediyesince düzenlenen etkinliğe katılan Ömer Fethi Gürer, burada yaptığı konuşmada “23 Nisan 1920 tarihinde millet meclisinde ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ kararı 29 ekim 1923 tarihinde Cumhuriyet kararının habercisi olmuştur” dedi.

 

Bor kaymakam ve garnizon komutanı ile belde, belediye ve ilçe başkanlarının katıldığı toplantıda konuşan Kemerhisar Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı’da halkın bayramını kutladı.

Yorumlar (0)