Gürer: Cihaza bağımlı hastaların yaşadığı hanelerin, elektrik giderlerinin tamamı karşılanmalı

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yanıtlanması istemiyle yöneltmiş olduğu, ‘Cihaza bağımlı hastaların yaşadığı hanelerin elektrik giderlerinin karşılanmasına ilişkin’ yazılı soru önergesine Bakan Selçuk’tan yanıt geldi.

Vekil Haberleri 28.07.2019, 12:34 28.07.2019, 12:37
Gürer: Cihaza bağımlı hastaların yaşadığı hanelerin, elektrik giderlerinin tamamı karşılanmalı

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in yazılısı soru önergesine yanıt veren Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, hastaların elektrik faturalarını ödeyememeleri veya elektrik kesintileri durumunda hayati riskle karşı karşıya olmaları nedeniyle aylık 200 TL'ye kadar olan cihaz elektrik tüketim bedelinin her ay karşılanmakta olduğunu ve talep etmeleri halinde hastalara kesintisiz güç kaynağı sağlandığı bilgisini verdi.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Ağır kronik hastalığı nedeniyle cihaza bağımlı olan hastaların bulunduğu hanelerin elektrik fatura bedeli ve kesintisiz güç kaynağına yönelik ihtiyaçlarının karşılanması sağlanmakta mıdır? Kaç hane bu olanaktan yararlanmaktadır? İllere göre dağılımı nedir?” şeklindeki sorusu Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a yöneltti.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in önergesine yanıt veren Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, “Bakanlığımızca ağır kronik hastalığı nedeniyle cihaza bağımlı olan hastalara yönelik yeni bir yardım programı geliştirilmiştir. Bu kapsamda söz konusu hastalarımızın elektrik faturalarım ödeyememeleri veya elektrik kesintileri durumunda hayati riskle karşı karşıya olmaları nedeniyle aylık 200 TL'ye kadar olan cihaz elektrik tüketim bedeli her ay karşılanmakta ve talep etmeleri halinde kesintisiz güç kaynağı sağlanmaktadır. Ayrıca yardım programı başlarken söz konusu cihazlar nedeniyle birikmiş elektrik borçları kapatılmaktadır.

Bu çerçevede bahse konu yardım programına yönelik Bütünleşik Sosyal Yardım Bilgi, Sistemine yeni modül eklenmesi çalışmaları tamamlanmış olup 12.11.2018 tarihinden itibaren başvurular alınmaya başlanmıştır” yanıtını verdi.

Yorumlar (0)