GÜRER: 6 SEÇİM GEÇTİ AMA 33.5 KİLOMETRELİK YOL BİTİRİLEMEDİ

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Niğde-Tepeköy-Çiftlik arası 33.5 kilometrelik yolu 5.5 yılda bitiremediler”

Vekil Haberleri 11.06.2018, 16:21 11.06.2018, 16:21
GÜRER: 6 SEÇİM GEÇTİ AMA 33.5 KİLOMETRELİK YOL BİTİRİLEMEDİ

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 5.5 yıl önce yapımına başlanan 33.5 kilometrelik Niğde-Tepeköy-Çiftlik yolunun halen tamamlanamadığını belirterek, “Bu durum, AKP hükümetinin, Niğde’ye bakış açısını net bir şekilde göstermektedir. AKP Genel Başkanı gelecek diye yıkılan hastane bahçesine bir gecede helikopter pisti yaparak tonlarca asfalt döken kafa bu asfalt çalışması kadar uğraşsa yol bugune kadar yapılmış olurdu” dedi. 

GECİKEN YOLA SERT ELEŞTİRİ 

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yapımına 2013 yılının ilk çeyreğinde başlanan Niğde-Tepeköy-Çiftlik yolunun, aradan 5.5 yıl geçmesine rağmen halen tamamlanamamış olmasını sert bir üslupla eleştirdi. 

YILDA 5 KİLOMETRE YAPSALARDI, BU YOL BUGÜN TAMAMLANMIŞ OLURDU 

Niğde merkezi, Çiftlik ilçesine bağlayacak olan yolun toplam uzunluğunun 33.5 kilometre olduğunu belirten Ömer Fethi Gürer, “Bu kadar kısa mesafeli bir yolu 5.5 yılda tamamlayamadılar. Her yıl sadece 5 kilometre yapmış olsalardı bile şimdi bu yol tamamlanmış olurdu. Geçtiğimiz günlerde Ulaştırma bakanı geldi. Yolu denetledi. Seçim gösterisi yaptı. Ben Bakan olsam gelmeye utanırdım, 5 yılda 33 km yol yapılamaz mı?” dedi. 

6 SEÇİM GEÇTİ AMA 33.5 KİLOMETRELİK YOL BİTİRİLEMEDİ 

Her seçim döneminde, Niğde-Çiftlik – Tepeköy yolunun bitirileceği yönünde açıklamalar yapıldığını anımsatan Ömer Fethi Gürer, “Bu yolun yapımına başlandıktan sonra kaç seçim geçti. 24 Haziranda yapılacak seçimleri de katarsak; 1 yerel, 3 genel ve 2 cumhurbaşkanlığı seçimi ve 1 referandum  gerçekleşti. Her seçim döneminde bu yolun tamamlanacağı sözü verildi. 6 seçim geçti ama yol halen bitirilemedi” şeklinde konuştu.

AKP NİĞDE, VERDİİĞİ SÖZLER BOŞ ÇIKTI

33.5 kilometrelik yolun orta büyüklükteki bir ilçe belediyesi tarafından yapılmış olsa en fazla bir yıl içinde tamamlanabilir olduğunu vurgulayan Ömer Fethi Gürer, “Ancak Karayolları bu yolu 5 yıldır bitiremiyor. Bu durum, AKP hükümetinin, Niğde’ye bakış açışını ortaya koyuyor. Çünkü Niğde, hükümete göre, Türkiye’nin arka bahçesi konumundadır. 16 yıldır sadece seçim dönemlerinde uçuk kaçık vaatlerde hatırlanan Niğde’ye bu süre içinde tek ciddi bir yatırım yapılmadı. Niğde, her yıl kan kaybetti, ihmal edildi, verilen hiçbir söz yerine getirilmedi” diye konuştu. 

Yorumlar (0)