“Güney Köyü’ne verilen sözün takipçisiyim”

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, Güney Köyü’nde vatandaşlarla bir araya geldi.

Vekil Haberleri 22.07.2019, 09:00
“Güney Köyü’ne verilen sözün takipçisiyim”

Köksal, Güney Köyü’ne verilen “Belde” olma sözünün takipçisi olacağını söyleyerek, “Güney Köyü’ne verilen bir söz var bizde bu sözün takipçisi olacağız. Sonuna kadar Güney Köylü hemşehrilerimin yanındayım. Konuyu meclise eylemin yapıldığı gün taşıdığım gibi önerge ile bakanlığa da taşıyacağım” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, mahkeme kararı ile köy statüsünden belde olma hakkını tekrar kazanmalarına ve AKP Milletvekili Ali Özkaya tarafından kendilerine “belde” olma sözü verilmesine rağmen, verilen sözün tutulmaması üzerine AK Parti il Başkanlığı önünde eylem yapan Sinanpaşa İlçesi’ne bağlı Güney Köyü’nde yaşayan vatandaşlarla bir araya geldi.

“SUYUMUZ KESİK, ÇÖP İÇİNDEYİZ HİZMET ALAMIYORUZ”

Güney Köyü’nde vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaşan Milletvekili Köksal, “Çiftçiler mazot indirimi istiyor. Yarısı sizden, yarısı bizden demişlerdi. Seçim öncesi onu da yerine getirmediler. Bunu yerine getirin diyoruz meclis çalışsın vatandaşın derdini çözsün yan gelip yatma yeri değil burası diyoruz ama maalesef meclisin tatil kararını AKP ve MHP grubu aldı. Ekim ayına kadar TBMM Genel Kurulu çalışmayacak. Bende Güney Köyü’nde sizlerle buluşmak için geldim. Geçtiğimiz günlerde yapmış olduğunuz eylemden haberdar oldum ve o eylem esnasında da Afyonkarahisar’da bir abimiz beni bir kadın arkadaşımızla görüştürdü ismini bilmiyorum ama bu köylü orada eylem yapıyormuş dedim ki; “Ne istiyorsunuz?” Dedi ki; “Bizim belediyeliğimiz gelsin suyumuz kesik, çöp içindeyiz çöplerimiz alınmıyor, hizmet alamıyoruz çoluk çocuğumuz okusun istiyoruz, kötüye gidiyoruz bize söz verdiler sözlerini tutsunlar belediyemiz olsun.” dedi. Dedim ki; “Ben CHP Afyonkarahisar Milletvekili Avukat Burcu Köksal’ım, ben sizin mağduriyetinizi şimdi mecliste söyleyeceğim sesinizi duyurmaya çalışacağım. Bundan sonra sizinle birlikte elimden geldiğince mücadele edeceğim ve mecliste söz alıp mağduriyetinizi bir nebze olsun Türkiye’ye duymayanlara, kulak tıkayanlara duyurmaya çalışacağım.” Ben CHP Afyonkarahisar Milletvekiliyim ancak TBMM’de bizim makamlarımızda parti yazmaz Afyonkarahisar Milletvekili yazar hangi partiden olursa olsun gittiğinizde gidenler görmüştür. Gitmeyenleri de her zaman Ankara’ya beklerim başımızın üstünde yeriniz var bunu da böyle bilin. Kapımızda bizim makam odalarımızın kapısında Afyonkarahisar Milletvekili yazar parti yazmaz. Örneğin Kütahya Milletvekilinin kapısında parti yazmaz Kütahya Milletvekili falanca yazar, Afyonkarahisar Milletvekili filanca yazar yani parti yoktur neden? Çünkü seçildikten sonra bütün şehri köyüne kadar kasabası ile ilçesi ile şehri temsil ederiz.” dedi.

OY ALINCA SÖZLER UNUTULUYOR, AKP KLASİĞİ…

Güney Köyü vatandaşları ile omuz omuza birlikte mücadele edeceğini kaydeden Köksal, “Ben buraya siyaset yapmak için değil, burada sıkıntı yaşayan, mağduriyet yaşayan, hak edilmiş hakkının üstüne yatılan, açıkça hakkı gasp edilen hemşerilerimiz ile birlikte omuz omuza mücadele için geldim. Şimdi bir dava açılmış, kazanılmış, hak edilmiş hukuk kararı var. Seçim dönemi söz verildi. Haziran’da size Belediye Başkanınızı seçeceksiniz denildi. Bunları biliyorum, bu konuyla ilgilenen bir parti üyemiz vardı. Şuan burada değil ama birçoğunuz tanıyordur Murat Öztan. O da seçim dönemi geldi ve konuyu takip ettiklerini belirterek; “Vekilim Güney Köyü Haziran’da sandığa gidecekmiş, öyle söz verilmiş.” Dedim ki; “İnşallah bu sözlerinde bari dururlar.” Çünkü bugüne kadar birçok verilen söz seçim meydanında kaldı arkası boş çıktı. Oy aldıktan sonra o sözler unutuldu havada kaldı. Bir AKP klasiği çok yerde yaşıyoruz bunu birçok köy de, ilçe de, belde de aynı şey söz veriyorlar, ondan sonra sözlerini yerine getirmiyorlar.” ifadelerini kullandı.

KAPATILAN BELDELERİN HEPSİ AYNI SORUNLARI YAŞIYOR

Kapatılan beldelerin hepsinde aynı sorunların yaşandığının önemle altını çizen Köksal, “Sadece Güney için değil, kapatılan beldelerin hepsinde aynı sorunlar var. Ben hepsini dolaşıyorum hepsi memnun değil. “Keşke belediyemiz kalsaydı, iyi kötü belediyeden hizmet alıyorduk. Şimdi belediyeden gördüğümüz hizmetin yarısını göremiyoruz” diyorlar. Hepsi perişan hiç kimse memnun değil. Kapatılan beldelerden de dava açanlar oldu. Türkiye genelinde dava açan oldu. Mesela Kütahya’da basından duymuşsunuzdur hiç kimse sandığa gitmedi. Belediyemiz gelene kadar sandığa gitmeme kararı aldık protesto ediyoruz dediler. Bu şekilde mücadeleler veriyor insanlar. Niye belediye gelsin istiyor çünkü hizmet alamıyor, çünkü perişan olmuş, yolları çamur içinde, çöpü alınmıyor, suyu akmıyor, alt yapısı yetersiz, bir hasta olduğu zaman, bir yangın olduğunda itfaiye aracı yok en yakın yerden itfaiye aracı gelene kadar yangı sönüyor. Örnek veriyorum en basitinden, can ile ilgili bir şey bu onun için belediyelik şart özellikle hizmet alamayan bu tip yerlerde.” şeklinde konuştu.

GÜNEY KÖYÜ TEPKİSİNİ GÖSTERDİ, HAKLI MÜCADELESİNİ KAZANACAK

Köksal konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Haziran geçti baktım ki Güney Köyü’nde hiçbir hareket yok. Dedim ne olacak söyleyelim söylemeyelim ama biz söylediğimiz zaman ya bu CHP muhalefet yapıyor muhalefet için söylüyor vatandaş memnun diyorlardı. Ama Güney Köyü için bunu diyemeyecekler çünkü Güney Köyü tepkisini gösterdi haklı mücadelesini kazanacak. Güney Köyü dedi ki; “Kardeşim verdiğin sözü tut, ben belediye olmak istiyorum. Başkanımı seçeyim, hizmetimi göreyim.” dedi. Bunun için ben hepinize çok teşekkür ediyorum. Mücadeleniz birçok yere örnek olacak çünkü seçim döneminde verilen sözler tutulmak zorunda ve tutmayacağın sözü vermeyeceksin. Verdiğin sözü tutacaksın. Bildiğiniz üzere ben Mecliste bu konuyu dile getirdim bunun için bakanlığa önerge vereceğim. Bakanlığı da zorlayacağım yani siyasi kantta, hukuki kanatta ne yapılması gerekiyorsa ben burada ki hemşerilerim için mücadele edeceğim. Ama sizde mücadele edeceksiniz. Güney Köyü’nde yaşayan vatandaşlarımız haklarını istiyorlar. Haksızlık istemiyorsunuz. Siz hak etmediğiniz bir şeyi istemiyorsunuz. Gasp edilen bir hakkınızı geri almak istiyorsunuz. Bu Güney Köyü’nde yaşayan hemşehrilerimin en doğal haklarıdır. Belediye olmak istiyorsunuz, kazanılmış bir hak var, verilmiş bir söz var bu yerine getirilecek kardeşim.”

SÖZ VERENLER SÖZÜNÜ YERİNE GETİRECEK

Konunun siyaset üstü olduğunu dile getiren Köksal, “Sizlere verilen söz yerine getirilene kadar köyde birlikte mücadele edin. Ama a partili, ama b partili, ama c partili bu işin partisi yok. Bu siyaset üstü bir konu bu bütün partililer için geçerli. Burada yaşayan AKP’li hemşerilerimde hizmet göremiyor, burada yaşayan MHP’li hemşerimde, CHP’li hemşerimde, İYİ Parti’li, Saadet Parti’li hemşerimde hizmet göremiyor. Yaşadığınız sıkıntıyı hepiniz yaşıyorsunuz. Onun için parti mücadelesini bir yana bırakıp Güney Köyü halkı olarak mücadele edin. Bu işi siyasi olarak görmeyin bunu siyaset üstü bir mesele olarak alın ve topyekûn mücadele edin, size söz verenlerin sözünü yerine getirmesi için mücadele edin. Haklı olan hakkınızı almak için mücadele edin. Bunu lütfen özellikle sizden istiyorum a partisi, b partisi olarak değil topyekûn mücadeleyi bırakmayın. Ben her anınızda bir kardeşiniz, bir ablanız, bir hemşeriniz olarak yanınızda olamaya çalışacağım. Bu haklı mücadelenizde yanınızda yer alacağız.” diye konuştu.

BELEDİYE BAŞKANI MAKAMINA OTURANA KADAR MÜCADELEMİZ SÜRECEK

Belediye Başkanı makamına oturana kadar elinden gelen mücadeleyi Güney Köyü vatandaşları ile birlikte yapacağını belirten Köksal, “Bakanlıkla görüşülecek, önerge verilecek ne gerekiyorsa burada seçim yapılıncaya kadar, burada belediye başkanı makama oturuncaya kadar elimizden geleni yapacağız. Biz sadece muhalefet partisiyiz şimdilik iktidar değiliz ama şimdilik. Ben inanıyorum ki Allah’ın izni ile iktidar olacağız. Fakat muhalefet partisi olarak da görevimiz iktidarı denetlemek verilen sözlerin takipçisi olmak. İşte Güney Köyü’nde de verilen bir söz var bizde bu sözün aynı sizler gibi takipçisi olacağız arkadaşlar. Sonuna kadar yanınızda olacağız. Bu konuda kimsenin şüphesi olmasın yapacağınız her türlü eylemde, etkinlikte gücümüz yettiğinde size destek vereceğiz.” dedi.

SÖZÜNÜZÜN ARKASINDA DURUN

Eylemin yapıldığı anda konuyu TBMM’ye taşıdığını söyleyen Köksal, “Konuyu meclise taşıdığım gibi önerge ile bakanlığa taşıyacağım. Ne gerekiyorsa yapacağım telefonum yirmi dört saat açık, şimdi kartımı da bırakacağım bana ulaşmak isteyenler telefonuma yirmi dört saat ulaşabilirler her zaman yanınızda olmaya çalışacağım yeter ki bu mücadeleden vazgeçmeyin, pes etmeyin sizin hakkınız ananızın ak sütü gibi helal. Size söz verip de yerine getirmeyenlere karşı bu direnişinizi, bu mücadelenizi sürdürün. Bizim sizden isteğimiz bu. Siz isterseniz, siz mücadele ederseniz, siz çıktığınız yolda devem ederseniz sonuç olumlu olacaktır. Ben buna inanıyorum. Her zaman da yanınızda olacağım hakkı hak edene teslim etmek için ne gerekiyorsa biz yapacağız arkadaşlar. Sonuna kadar her yerde söylenmesi gereken neyse söyleyeceğim. Her platformda bunu söyleyeceğim, her yerde bu mücadeleyi vereceğiz. Görüşülmesi gereken herkesle görüşeceğiz. Kardeşim sözünüzü tutun, verdiğiniz sözün arkasında durun diyeceğiz. Bunun için ne gerekiyorsa yapacağız bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Ben hepinize çok teşekkür ediyorum inşallah Herşey çok güzel olacak.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)