Gülizar Biçer Karaca'nın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı

EGEMENLİK HİÇBİR ZÜMRE, ÇIKAR GRUBU, SARAY YA DA KİŞİDE DEĞİL MİLLETTEDİR TBMM’nin açılışının 99. Yılı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, geleceğe umutlarımızı taşıyan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun.

Vekil Haberleri 22.04.2019, 16:18 22.04.2019, 17:43
Gülizar Biçer Karaca'nın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı

EGEMENLİK HİÇBİR ZÜMRE, ÇIKAR GRUBU, SARAY YA DA KİŞİDE DEĞİL MİLLETTEDİR

TBMM’nin açılışının 99. Yılı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, geleceğe umutlarımızı taşıyan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun.

99 yıl önce inançsızlığın, umutsuzluğun hakim olduğu düşman işgalindeki Anadolu’da 23 Nisan 1920 tarihi ulus egemenliğine dayanan Cumhuriyetimizin ilk adımıdır. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışıyla atılan bu adım, ulusal egemenliğimize sahip çıkacak ve gelecek nesillere taşıyacak çocuklarımıza armağan edilmiştir. 

Ülkemizin karşı karşıya bulunduğu tehlikelerin ortadan kaldırılması, bölünmez bütünlüğümüzün korunması ve bağımsızlığımızın kazanılması, Gazi Meclisimizin, Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde aldığı tarihsel kararlarla mümkün olmuştur.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışını şu sözlerle ifade etmiştir: ‘Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin başında hiçbir kuvvet yoktur, hiçbir makam yoktur. Yalnız bir kuvvet vardır. O da milli egemenliktir. Yalnız bir makam vardır. O da milletin kalbi, vicdanı ve mevcudiyetidir.

Türkiye Büyük Millet Meclisi bu topraklarda esareti hiçbir zaman kabul etmeyeceğimizin sembolüdür. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin asli görevi bütün vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerini korumak, demokratik, laik, sosyal hukuk devletini geliştirmek ve ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine taşımaktır. Bu görev 99 yıldır milletin vekilleriyle yerine getirilmektedir.

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladığımız 23 Nisan’ın önemini anlamak ve anlamına sahip çıkmak çocuklar başta olmak üzere hepimizin sorumluluğu ve görevidir.

Sevgili Çocuklar,

Ulusumuzun en değerli varlığı, barışın, sevginin, umudun ve kardeşliğin temsilcileri, aydınlık yarınlarımızın güvencesi sizlersiniz.

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, barış ve kardeşlik içinde yaşayacağımız bir vatan için hepimiz çok çalışmalıyız. Ülkemizi daha aydınlık günlere taşımakta, Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük mirası akıl ve bilim her zaman rehberimiz olmaya devam edecektir. Siz çocuklarımızın da bu mirasa sahip çıkacağınıza inancımız sonsuzdur.

Cumhuriyetimize ve sizlere olan inançla, Türkiye Büyük Millet Meclisimizi açan 99 yıl önceki ruhla Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nızı kutluyor, egemenliğin hiçbir zümre, çıkar grubu, saray veya kişide değil millette olduğunu bir kez daha hatırlatıyorum.

Yorumlar (0)