GÜLİZAR BİÇER KARACA'DAN KADIN CİNAYETLERİ İÇİN SİYASİ PARTİLERE ÇAĞRI; İYİ HAL İNDİRİMİ UYGULANMASIN

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca kocası tarafından 10 yaşındaki çocuğunun önünde öldürülen ve son sözleri ‘Ölmek İstemiyorum’ olan Emine Bulut cinayeti ile yeniden gündeme gelen kadın cinayetleri ve iyi hal indirimi için tepki gösterdi; Kadınlar her gün öldürülürken, kadına şiddetin suç olarak tanımlanmasını ve kadın cinayetlerinde iyi hal indirimini kaldıran yasa teklifimiz için daha ne bekliyorsunuz?’

Vekil Haberleri 23.08.2019, 16:54 23.08.2019, 16:30
GÜLİZAR BİÇER KARACA'DAN KADIN CİNAYETLERİ İÇİN SİYASİ PARTİLERE ÇAĞRI; İYİ HAL İNDİRİMİ UYGULANMASIN

CHP Milletvekili Gülizar Biçer Karaca,  2018 Kasım ayında Türk Ceza Kanunu ve Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkındaki Kanunda Değişiklik yapılmasına dair kanun teklifini TBMM Başkanlığı’na sundu. Söz konusu kanun teklifi Kadına yönelik şiddetin bir suç olarak tanımlıyor ve kadın cinayetlerinde iyi hal indirimi uygulanmasını ortadan kaldırmayı hedefliyor.  Gülizar Biçer Karaca’nın kasım ayında sunduğu kanun teklifi hala komisyonda görüşülmeyi bekliyor.

KADIN CİNAYETLERİNDE İYİ HAL İNDİRİMİ UYGULANMASIN!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca;  Emine Bulut cinayeti sonrasında açıklamalarda bulundu.  ‘Ülkemizde kadınlar sırf kadın olduğu için öldürülüyor. Devlet kadınları koruyamıyor. Artan kadın cinayetlerinin önüne geçmek için yasal düzenlemeler yapılması gerekiyor. Kadın cinayetleri münferit olaylar değildir. Kadın cinayetleri politiktir.’ diyen Biçer Karaca’nın verdiği yasa teklifi kamuoyunda çokça tartışılan kadın cinayetlerinde iyi hal indiriminin uygulanmasını yasaklıyor. İyi hal indiriminin en çok kadın cinayetleri davalarında uygulandığına dikkat çeken Biçer Karaca:  “Erkekler bir kravatla bile iyi hal indiriminden yararlanıyor. Hem şiddet uygulayacak hem de ‘kravatı var’ diye ya da ‘mahkeme karşısında sakin durdu’ diye iyi halden indirim alacak. Bu şiddeti önlemek şöyle dursun; şiddet uygulayan erkekleri cesaretlendiren bir durum. Emine Bulut’un katili bile daha ilk ifadesinde kendini meşrulaştırmak için "Çocuğumun velayeti konusunda konuşurken bana hakaret edince sinirlenip yanımda gezdirdiğim bıçakla vurdum" dedi. Kadın cinayetlerinde cezasızlık politikasından vazgeçilmeli’ dedi.

SİYASİ PARTİLERE ÇAĞRI

Gülizar Biçer Karaca yaptığı açıklamalarda ‘Temmuz Ayında 31 günde 31 kadın erkekler tarafından öldürüldü. Temmuz ayının her gününde bir kadın öldü. Son olarak Emine Bulut, 10 yaşındaki kızının yanı başında eski eşi tarafından öldürüldü. TBMM’de grubu bulunan tüm partilere sesleniyorum; 1 Ekim’de TBMM açıldığında ilk olarak kadına yönelik şiddeti suç olarak tanımlayan ve kadın cinayetlerinde iyi hal indirimini yasaklayan kanun teklifimizi görüşelim ve kabul edelim. Emine’nin son sözleri şimdiye kadar öldürülen ve öldürülme tehdidi ile yaşayan her bir kadının sesi oldu. Bu sese kulak verelim artık’ dedi.

Yorumlar (0)