Gergerlioğlu:Cumhurbaşkanı’nın gece yarısı imzaladığı bir kararname ile Derince'deki ormanlar orman statüsünden çıkarıldı

Hakların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu, İzmitli 37 muhtarın istifasını, Derince-Çınarlı bölgesindeki ormanlar orman statüsünden çıkarılmasını, ayakkabı esnafının sorunlarını, iş cinayetlerini, âtıl durumdaki Cengiz Topel Havaalanını ve tekrar hortlayan musilaj sorununu ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Vekil Haberleri 10.06.2022, 12:33 10.06.2022, 12:36
Gergerlioğlu:Cumhurbaşkanı’nın gece yarısı imzaladığı bir kararname ile Derince'deki ormanlar orman statüsünden çıkarıldı

İşte Gergerlioğlu'nun o basın açıklaması:

İzmitli 37 muhtar, muhtarlık derneğinden istifa etmiş. Belediye başkanı Tahir Büyükakın da bu işe bozulmuş.

Yoğun hak ihlalleri alıyoruz, onlarla ilgili de değinilerde bulunmak durumundayız. Hak ihlalleri çok yoğun maalesef. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde neler dönüyor bilemiyoruz ama İzmit’li 37 muhtar iki muhtarlık derneğinden istifa etmiş, muhtarlar bağımsız platformunu kurmuşlar. Belli ki siyasi iktidarın baskısı altında bu muhtarlar ve bağımsız hareket etmek istiyorlar ve belediye başkanı Tahir Büyükakın da bu işe bozulmuş. Belli ki “Benim sözümü niye dinlemeden istifa ettiniz? Siz kimsiniz?” demeye çalışıyor bunlar kabul edilecek şeyler değil biz bu muhtar arkadaşlarımızla görüştük, daha da ayrıntılı görüşeceğiz bu arkadaşlarımızı da dinleyeceğiz.

Cumhurbaşkanı’nın gece yarısı imzaladığı bir kararname ile bir gecede Derince Çınarlı bölgesindeki ormanlar orman statüsünden çıkarıldı.

Cumhurbaşkanı’nın gece yarısı imzaladığı bir kararname ile Derince Çınarlı bölgesindeki ormanlar orman statüsünden çıkarıldı. Bu bizim için kabul edilecek bir durum değil. Yakından takip ediyorum ve öncesinde talan edilen, artık orman gibi bir halden çıkarılan ve “Aman zaten orman gibi değil.” Denilerek orman statüsünden çıkarılan bir yer. Talan edilmiş veyahut yangına uğramış olabilir oraları tekrar ormanlaştırsana! Niye orman vasfından çıkarmaya çalışıyorsun? Bölgeyi imara mı açacaksın? Talan mı edeceksin? Bunlar AK Parti- MHP Cumhur Zulüm İttifakı’nın sadece insanlara değil bitkilere, hayvanlara, doğaya karşı işlediği suçlardan birisi maalesef. Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi çıktığı gibi genç fidelere saldırmışlar, bu fideler hemen kesilmiş. Biz Kocaeli’de durumu yakından takip edip araştıracağız.

Kocaeli’de ayakkabı esnafı da mağdur!

Kocaeli ile ilgili çok önemli meseleler var, onları da gündem ediyoruz. Bakın ayakkabı esnafı ne diyor? “40 yıllık esnafım, son 10 yılda bu kadar tamir işi gelmedi, günde neredeyse 50 çift tamir ediyorum.” İnsanlar ayakkabı alamıyor, en sıradan ayakkabı 300 TL olmuş, ayakkabı almak yerine söküğünü tamir için tamircilere koşturuyor, ülkenin hali bu!

Kocaeli’de iş cinayetleri can yakmaya devam ediyor!

Mehmet Ali Elma diyor ki iş güvenliği ile ilgili: “İktidar kurulan sistemi tamamen piyasalaştırdı.” Diyor. “İşyerleri ölüm, cinayet mekanlarına dönüşmekte.” Makina Mühendisleri Odası (MMO) Kocaeli Şube Başkanı Mehmet Ali Elma bunları söylüyor. İş cinayetleri ile ilgili önemli açıklamalar yapmış, yeterli denetimler yok. 40 binden fazla işyerinin olduğu Kocaeli’de %1.55 işyeri denetlenmiş. Düşünün böyle bir ortamda olan kazalara, iş kazası denmez iş cinayeti denir. İktidar bunu halen savunmaya çalışıyor.

Vadi Besicilik ile ilgili önemli gelişmeler var. Vadi Besicilik konusunda açıklamalar yapmıştık önceki haftalarda, Gölcük Sahil’e dışkı döktüğü yönünde önemli meseleleri gündem etmiştik ve biz bunu gündem ettikten sonra valilik bu firmayı suçüstü yakalamış. Firma da ilginç bir açıklama yapmış. Demiş ki: “Biz sahile hayvan dışkısı değil insan dışkısı döküyorduk.” Dökülmemesi gereken şey dışkı yani, hayvan veya insan dışkısı olsun ne fark eder? Bölgeyi kokutuyorsun ve kirletiyorsun. Kendisini böyle korumaya çalışan belli ki iktidarla da kol kola ilişkileri olan bir firma!

Cengiz Topel Havaalanını çalıştırtmamak, Sabiha Gökçen’e yolcu taşımak için yapmadıklarını bırakmadılar.

Kocaeli’de bir havalimanı yaptılar; Cengiz Topel Havaalanı fakat havaalanı çalışmıyor. Havaalanı yapıldığı zaman birtakım kişiler iktidarın il başkanı da dahil olmak üzere, bu havaalanını çalıştırtmamak, Sabiha Gökçen’e yolcu taşımak için yapmadıklarını bırakmadılar. Biz çok iyi biliyoruz. Sabiha Gökçen’e ulaşım şirketleri vardı, onlar çalışsın diye Cengiz Topel’i atıl durumda bıraktılar. Sonuçta herkes Cengiz Topel’den elini eteğini çekti. Kocaeli’nin dibindeki havaalanı sahipsiz kaldı. Kocaeli halkı mağdur edildi ve Cengiz Topel havaalanı çalışmıyor, bir ton para, belki birçok görevli var ve çalışmıyor, uçak inmiyor. Bunun hesabını kim verecek? İktidar gayet rahat, bunların hesabını sadece AK Parti değil ona zulümde eşlik eden MHP’de vermeli! Bahçeli de vermeli!

Müsilaj tekrar görülmeye başlandı

Deniz kirliliği için ne yapıyorsunuz? Sahillerde yeniden müsilaj görülmeye başlandı, bu da kabul edilecek bir durum değil, bu kadar denizin kirlendiği gerekli atık denetiminin yapılmadığı bir yerde maalesef ki müsilajın artacağı belli.

Yorumlar (0)