Gergerlioğlu: Tramvay Kafe’nin usulsüz bir şekilde MHP’ye tahsis edildiğine dair iddiaların peşini bırakmıyorum!

Hakların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu, Tramvay Kafenin Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından usulsüz şekilde MHP’li Eski İl Başkanı Aydın Ünlü’ye devredildiği iddialarını TBMM’de düzenlediği basın toplantısında dile getirdi.

Vekil Haberleri 14.01.2022, 11:01
Gergerlioğlu: Tramvay Kafe’nin usulsüz bir şekilde MHP’ye tahsis edildiğine dair iddiaların peşini bırakmıyorum!

Tramvay Kafe’nin usulsüz bir şekilde MHP’ye tahsis edildiğine dair iddiaların peşini bırakmıyorum!

İlk olarak Kocaeli İzmit’teki bir skandalı söylemeye devam edeceğim. Öncesinde de söyledik, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin önünde açıklama yaptık, İzmit’te Yenicuma karşısında üst geçidin altında Tramvay Kafe’nin usulsüz bir şekilde birtakım kişilere tahsis edildiğine, MHP’ye tahsis edildiğine dair iddialar var. Bu iddialar ile ilgili sorularımızı sorduk Kocaeli Büyükşehir Belediyesi karşısında ancak Sayın Başkan bu konuda olumsuz bir yanıt verdi, öyle bir şey yoktur şeklinde bir yanıt verdi bize ama böyle bir yanıt ile kusura bakmasın elimizden kurtulamaz! Bütün şehir Büyükşehir Belediyesi tarafından eski MHP İl Başkanı’na tahsis edildiğini, eski MHP İl Başkanı Aydın Ünlü’nün de bunu kendi şahsına tahsis ettiğini söylüyor, konuşuyor tüm medya. Burada tüm yerel medya haberlerin çıktıları var, hepsi tartışılıyor ama bunun karşısında Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın: “Somut bir bilgi, belge yokken nasıl böyle söylersiniz?” diye bize cevap yolluyor. Biz size somut belgeleri de gösterelim.

Kafe 500 m2 kapalı alana ulaşılmış durumda. Hani sözleşmede 160 m2 idi?

Elimdeki bu belde Tramvay Kafe ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi arasındaki sözleşmedir. Kapalı alan 160 m2 açık alan 400 m2 toplamda 560 m2’lik bir alan tahsis edilmiş ve Ali Murat Köşeli ve Yunus Emre Topaloğulları ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi arasında bir sözleşme yapılmış. Bu sözleşmeyi ayrıntılı olarak burada inceledik, gördüğünüz gibi tüm ayrıntıları ile bu sözleşme elinizde ama bu sözleşmeye uyulmadığını da gördük. Nasıl gördük? Kapalı alan 160 m2 deniliyor, Tramvay Kafe genişledikçe genişliyor! Bir taraftan kafecilik yapılıyor, bir bakıyorsunuz bir gün kuru kahveci açılıyor, bir gün gördüğünüz gibi balık ekmek açılıyor. Ne yapıldığı belli değil 500 m2 kapalı alana ulaşılmış durumda. Hani sözleşmede 160 m2 idi Sn. Büyükakın buna bir cevap verebilecek misiniz? Tüm fotoğrafları gösteriyorum, tüm kamuoyu da bunu konuşuyor, bunu daha ileri boyutlara taşıyacağız. Böyle afaki cevaplarla geçiştiremezsiniz. Biz bu konunun peşindeyiz. Hiç öyle bir şey yok! Bakın fotoğraflar ortada, genişleyen bir kafe, genişledikçe genişliyor ve Tahir Büyükakın böyle açıklamalarla kurtulacağını sanıyor. Hayır! Kurtulamazsınız.

Bütün kamuoyu Ali Murat Köşeli’ye verilen destek karşılığında Ali Murat Köşeli’nin MHP İl Başkanı Aydın Ünlü’ye yardımcı olduğunu konuşuyor.

Biz AK Parti iktidarının yolsuzluklarını, usulsüzlüklerini ortaya dökmeye devam edeceğiz, Cumhur İttifakı’nın nasıl birbirleri ile üleştiklerini ortaya dökmeye devam edeceğiz. Görüntülerde nasıl genişlediğine dair çok net olarak görüntüler var. Bütün görüntüler Tramvay Kafe’nin 160 m2 değil çok daha büyüdüğünü net bir şekilde bize gösteriyor. Değerli arkadaşlar tüm bu görsellerimizden sonra biz dediğimiz gibi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi önünde bir açıklama yaptık ama açıklamamıza tatminkâr bir cevap gelmedi. Biz işin peşini bırakacak mıyız? Hayır. Bizim önemli sorularımız var Tahir Büyükakın’a; Sayın Başkan 160 m2 kapalı alan olan bir yer nasıl 400 m2’ye çıkıyor? Açıklayın bunu! Birileri ile sözleşme yapmışsınız. Ali Murat Köşeli ve Yunus Emre Topaloğlulları bir müddet sonra bir bakıyorsunuz ortaklar değişmiş! İlginç bir şekilde ve Şaban Çakmak isimli bir ortak Ali Murat Köşeli- Şaban Çakmak ortaklığında yürüyor Tramvay Kafe; Şaban Çakmak’ta MHP Eski İl Başkanı Aydın Ünlü’nün şoförüymüş. Aydın Ünlü farklı beyanlarda bulunuyor. Gazetelerdeki beyanlarda hepsini ayrıntılı bir şekilde inceledim. Aydın Ünlü kimi yerde diyor ki; “Ben önceki kafemi kapattım daha sonra Tramvay Kafe ile anlaştık ortak olduk ben artık orada varım.” diyor. İkincisi başka bazı yerlerde diyor ki; “Tramvay Kafe bizim MHP’nin Başkan Yardımcıları’nın.” Başka bir belgede bakıyorsunuz Şaban Çakmak’ın görünüyor. Bütün kamuoyu Ali Murat Köşeli’ye verilen destek karşılığında Ali Murat Köşeli’nin MHP İl Başkanı Aydın Ünlü’ye yardımcı olduğunu konuşuyor ki bunu Ali Murat Köşeli kendisi söyledi. Diyor ki: “Benim aldığım bir ihalede bana destek olunmuştu bende karşılığında buranın tahsisi için MHP İl Başkanlığı’nın kredilerini ödemesi için bu konuda yardımcı oldum.” Diye beyanları var Ali Murat Köşeli’nin. Daha sonra bakın şunu açıkça söylüyoruz; sözleşmedeki hususlar ile şimdiki durumlar değişmiş. Sahibi kim buranın? Aydın Ünlü mü? Aydın Ünlü’nün şöförü mü? MHP İl Başkan Yardımcıları mı? Tamamen basına yansıyan farklı beyanlar var. Sn. Büyükakın bir cevaplayın kim buranın ortağı? Bakın siz bir şeyler söylüyorsunuz ama Aydın Ünlü çıkıp net söylüyor! Çok açık bir şekilde söylüyor; “Kafe 9 diye bir kafem vardı, 6 yıl kafeterya işlettim, orayı devrettim malzemeleri taşıdım son 1 yıldır Tramvay Kafe’de varım.” Bunu Aydın Ünlü söylüyor.

Tahir Büyükakın da diyor ki: “Yok orası Şaban Çakmak’ın.” Allah aşkına bir netlik getirin kim doğru söylüyor bir anlayalım bunu!

Daha sonra Tahir Büyükakın da diyor ki: “Yok orası Şaban Çakmak’ın.” Allah aşkına bir netlik getirin kim doğru söylüyor bir anlayalım bunu! Bir de 10500 TL’ye 2017’de kiraya verilmiş. SİT alanı olduğu söyleniyor alanın çünkü Yenicuma gibi tarihi bir caminin karşısında yeni yeni yapılar oluşuyor, kafe, balık mekanı bir tarihi mekan karşısında. SİT alanında bunların yapıldığına dair iddialar var bu konuda bir cevap verir misin Tahir Büyükakın. Peki bu Tramvay Kafe’nin kiraları ödeniyor mu? Dekontları var mı? Böyle de iddialar var. Kiraların ödenmediği yolunda iddialar var. Aslında bir iki kira ödenmezse oradan kiracının çıkması lazım buna da göz yumulduğu yönünde iddialar var! MHP yeni İl Başkanı’na soruluyor bu konu sürekli geçiştiriyor, onların da rahatsız olduğunu duyuyoruz yerel medyadaki şu haberlerden ama onlar da susuyorlar. Bu esrarengiz işler nedir Sayın Büyükakın? Güzel bir açıklama yapın! Bize söylene söylene açıklama ile kurtulamazsınız bu işlerden. Şu sorularımın cevabını verin. Böyle tamamen ne olduğu belli olmayan bir hale dönüşmüş durumda Tramvay Kafe. Buyrun biz soruyoruz. Ben milletvekiliyim ben soracağım rahatsız olma Sayın Büyükakın. Ben millet adına soruyorum.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli halkının belediyesidir. AK Parti-MHP’nin belediyesi değildir.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kocaeli halkının belediyesidir. AK Parti-MHP’nin belediyesi değildir. AK Parti- MHP’lilerin belediyesi değildir! Peşkeş çekildiği iddiaları var. Buna bir cevap ver diyoruz sana. Niye cevap vermiyorsunuz? Buyurun yeni sorularım burada buyurun sizden cevap bekliyorum Sn. Tahir Büyükakın tüm belgelerimiz ortada ve biz Tramvay Kafe dosyasını takip ediyoruz. Hiç kusura bakmayın! Ben Halkların Demokratik Partisi Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu olarak bu işin peşini bırakmayacağım Sn. Büyükakın. Eğer ki afaki cevapları geçiştirirseniz daha zararlı çıkarsınız. Öyle mahkemeye giderim gibi tehditler de bize sökmez. İstediğiniz yere de buyurun gidin! Biz size sadece diyoruz ki; sorularımıza cevap verin! Bizi usulsüzlükler ile hukuksuzluklarda kurtaramaz Sn. Büyükakın. Biz bunları yaşamış insanız, bize böyle uyduruk tehditlerle de gelmeyin. Biz bunu dibine kadar da yaşamışız, bunlardan korksaydık şimdi sahada olmazdık. Bunu da çok iyi bil tamam mı?

Yorumlar (0)