GAYTANCIOĞLU'ndan SÜLOĞLU-HAVSA-ENEZ KURTULUŞ GÜNÜ KUTLAMA

Kurtuluş Savaşı; Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, özgürlüğüne tutkun bir millet tarafından, yokluk ve zorluklar içerisinde başarıya ulaştırılmış bir Kahramanlık Destanı'nın adıdır.

Vekil Haberleri 21.11.2018, 13:40 21.11.2018, 13:40
GAYTANCIOĞLU'ndan SÜLOĞLU-HAVSA-ENEZ KURTULUŞ GÜNÜ KUTLAMA

Bundan 96 yıl önce işgali ve esirliği kabul etmeyen atalarımız şanlı tarihimizde bir kahramanlık destanı da bu topraklarda yazmış; Süloğlu, Havsa, Enez ilçelerimizde varlarını-yoklarını ortaya koyarak mücadele etmiş ve işgali sona erdirmişlerdir. İlçe halkının her bir ferdi, yetiştiği topraklar ve tarih itibariyle ‘tam bağımsız Türkiye’ idealini yaşatmak için çalışmaktadır. Dün kurtuluş mücadelesinden başarıyla çıkan halkımız; bugün de ekonomik, sosyal ve siyasi her türlü sorundan, dayanışma ve güç birliği içerisinde, bu sorunların üstesinden gelmeyi başarmışlardır.

 

22 Kasım Süloğlu’nun, 23 Kasım Havsa’nın, 24 Kasım Enez’in düşman işgalinden kurtulduğu, esaretin yerini özgürlüğe, umutsuzluğun yerini onurlu bir geleceğe bıraktığı günlerde, tüm hemşehrilerimin kurtuluş gününü kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımızın kurtuluşu için canları pahasına kahramanca mücadele eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle ve şükranla anıyor, saygılar sunuyorum.

Yorumlar (0)