Gamze Taşcıer Meclisi Çocukları Korumaya Çağırdı

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin asli görevlerinden birinin çocukları yani geleceği korumak olduğunu vurgulayan Taşcıer, “Çocuklarımızın sağlıklı bir ortamda yaşaması ve büyümesi için yapılacak tüm çalışmalar üstün değer taşımaktadır.

Vekil Haberleri 10.05.2019, 11:56
Gamze Taşcıer Meclisi Çocukları Korumaya Çağırdı

CHP Ankara Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Ecz. Gamze Taşcıer kayıp çocuk vakalarının araştırılması için Meclis’e önerge verdi. Taşcıer, “Her sabah mutlaka en az bir kayıp çocuk haberi ile uyanıyoruz. Meclis’i çocuklarımıza sahip çıkmaya çağırıyorum” dedi.

KAYIP MÜRACAATI YAPILAN ÇOCUK SAYISI 104 BİN 531'E ULAŞTI

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin asli görevlerinden birinin çocukları yani geleceği korumak olduğunu vurgulayan Taşcıer, “Çocuklarımızın sağlıklı bir ortamda yaşaması ve büyümesi için yapılacak tüm çalışmalar üstün değer taşımaktadır. Türkiye Büyük Millet Meclisi de en çok çocuklarımız için vardır ve onların huzuru için çalışmalar yapmaya devam edecektir. Bu anlamda Meclisimizin şimdiye dek yaptığı çalışmalar yeterli olmayacak ki Türkiye'de kayıp çocuk vakalarının 8 yılda 100 bini aştığı basına yansıyan haberler arasında yer almıştır. Verilere göre, sadece 2008-2016 yılları arasında 16 ülkenin nüfusundan fazla çocuk kaybolduğu belirtildi. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) Adli İstatistik verilerine göre, 2008-2016 yılları arasında resmi olarak kayıp müracaatı yapılan çocuk sayısı 104 bin 531'e ulaştığı bilgisi paylaşılmıştır” ifadelerini kulandı.

ARDAHAN’IN NÜFUSUNDAN DAHA FAZLA KAYIP VAKASI VAR

Kayıp çocuklara ilişkin son olarak 2008-2016 yıllarını kapsayan TÜİK Adli İstatistiklerini paylaşan Taşcıer şunları söyledi: “31 bin nüfuslu San Marino, 36 bin 656 nüfuslu Lihtenştayn ve ayrıca 56 bin 810 nüfuslu Grönland Adası’nın da aralarında bulunduğu 16 ülkenin nüfusundan daha fazla çocuk kaybolduğu anlaşılmıştır. 97 bin nüfuslu Ardahan, 82 bin nüfuslu Tunceli ve 80 bin nüfuslu Bayburt'tan daha kalabalık olan kayıp çocukların 59 bin 435'i kız çocuklarından oluşmaktadır. Tablonun vahameti ortadayken Meclisin buna karşı kayıtsız kalması düşünülemez” ifadelerine yer verdi.

KAYIP ÇOCUK VAKALARININ DETAYLARI İNCELENMELİ

Kayıp çocuk vakalarındaki artışın kaygı verici boyutta olduğunu vurgulayan Taşcıer, “Bu bilgiler göz önüne alındığında çocuk kayıplarında bu artış dikkat çekici olmuş ve konunun araştırılması elzem hale gelmiştir. Kayıp çocuk vakalarının detaylarının incelenmesi ve konuyla ilgili eksiklerin tespiti için Meclis’te Araştırma önergesi verdik ve tüm milletvekillerimizin bu siyaset üstü meseleyle mücadele etmek için birlikte hareket edeceklerini düşünüyorum. Bu sorun tüm ayrıntıları ile incelenmeli ve çözümü için el birliği ile ne gerekiyorsa yapılmalı” dedi.

 

Yorumlar (0)