Fikret ŞAHİN;TEMİZ BİR ÇEVRE GELECEĞİMİZİN GÜVENCESİDİR…

Topraklarımızı korumak, verimini arttırmak için herkesi bu konuda duyarlı olmaya davet eden CHP Balıkesir Milletvekili Op.Dr.Fikret ŞAHİN; “Geleceğin kurtarılması için atılacak en önemli adımlardan biri, toplumda çevre bilincinin oluşturulmasıdır. Çevre konusunda atacağımız adımlar çocuklarımızın geleceğine yapacağımız en önemli yatırım ve geleceğimizin güvencesi olacaktır.” Açıklamasında bulundu.

Vekil Haberleri 12.06.2019, 18:18
Fikret ŞAHİN;TEMİZ BİR ÇEVRE GELECEĞİMİZİN GÜVENCESİDİR…

“Toprak yoksa hayat yoktur” cümlesinin altını çizen ŞAHİN: “Marmara ve Ege Denizi’ne kıyısı olan Balıkesir’imiz Türkiye zeytinyağı ihracatının önemli bir bölümünü gerçekleştirmektedir. Çok çeşitli meyve ve sebze üretimi mevcut olup, metropollerin ihtiyaçlarını doğrudan karşılamaktayız. Ormanlarımızı ve suyu korumalı, sel-taşkınlar için önlemlerini almalı, zengin biyoçeşitliliğimizi sahiplenmeliyiz” şeklinde konuştu.

Çevrenin katledilmesi noktasında hükümeti eleştiren Milletvekili ŞAHİN; “İnşaat sektörüne dayalı ekonomik büyüme politikaları yüzünden tabiat alanları ve 1.dereceden sit alanları çıkartılan kanunlar ve yönetmeliklerle rant amaçlı imara açıldı. Ülkemizin doğasına ihanet edildi. Doğamıza sahip çıkmalayız” diyerek sözlerine son verdi.

Yorumlar (0)