"FETÖ KONUSUNDA EN SON KONUŞACAK AKP'DİR"

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, AK Parti Milletvekili Bekir Kuvvet Erim’in CHP’li Belediye Başkanları hakkındaki iddialarına Meclis kürsüsünden yanıt verdi.

Vekil Haberleri 16.05.2019, 16:09 16.05.2019, 16:30
"FETÖ KONUSUNDA EN SON KONUŞACAK AKP'DİR"

Bülbül, “FETÖ sanığı, Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesinde vermiş olduğu iki ifadede İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu hakkında, aleyhine konuştuğu takdirde tahliye edileceğine ve beraat edileceğine ilişkin gazeteci ve bazı bakanların cezaevine gelip kendisiyle görüştüğünü söyledi. Ben de bu açıklamadan sonra Adalet Bakanına şu soru önergesini verdim, "Sayın Bakan, yüksek güvenlikli bir cezaevine, avukatların bile zor girdiği bir cezaevine bir gazeteci sanığın talebi olmadan ve konuyla ilişkili olmadan, yargı mensubu olmadan, soruşturma görevlisi olmadan nasıl görüştü? Bu görüşmeler hangi makamın izniyle verildi? Bu konuda soruşturma açacak mısınız?" diye önerge verdim. Burada biz gerçeğin araştırılmasını istiyoruz.

FETÖ konusunda en son konuşacak AKP'dir, başka bir yapı değildir. FETÖ ile Cumhuriyet Halk Partisini yan yana getirebilecek hiçbir düzen, hiçbir işlem olamaz. Bir kumpas iddiası vardır; bu kumpas iddiası konusunda, doğruluğu ya da yanlışlığı konusunda araştırma yapılması gerekmektedir. Seçimleri kazanan belediye başkanlarımızın üzerine kumpas iddialarıyla gitmek doğru değildir.

Bir de, sayın milletvekili (Bekir Kuvvet Erim) çıkıp büyükşehir belediye başkanları hakkında kayyum atanmasını ve görevden alınmasını talep etti. Sayın milletvekili, siz İsabeyli Belediye Başkanlığı yaparken -şu anda devam edip etmediği konusunda, gelin, siz açıklamada bulunun- resmî evrakta sahtecilik, ihaleye fesat karıştırma ve görevi kötüye kullanma suçlarından dolayı ceza aldınız mı?” dedi.

Yorumlar (0)