Feridun Bahşi,Antalya Kaleiçi Kesik Minare hakkında soru önergesi sundu

İyi Parti Antalya Milletvekilimiz Sayın Feridun Bahşi, Antalya Kaleiçi’nde yer alan ve Antik çağdan başlayıp, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerini görüp günümüze ulaşan uzun bir tarihi geçmişe olan Kesik Minare hakkında soru önergesi verdi.

Vekil Haberleri 26.07.2019, 13:07
Feridun Bahşi,Antalya Kaleiçi Kesik Minare hakkında soru önergesi sundu

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA

Aşağıdaki sorularımın Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri ERSOYtarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim. 24.07.2019

Feridun BAHŞİ

Antalya Milletvekili

KESİK MİNARE, Antalya Kaleiçi’nde yer alan ve Antik çağdan başlayıp, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerini görüp günümüze ulaşan uzun bir tarihi geçmişe sahiptir.

O tarihten itibaren tarihi yapı halk arasında “KESİK MİNARE” olarak anılmaya başlanmış ve birçok yazılı kaynağa bu isimle girmiştir. Ancak Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün başlattığı ve halen devam eden yenileme çalışmasında bu tarihi yapıya külah eklemesi yapılmıştır.

Sembol haline gelmiş KESİK MİNARE’ ye külah eklenmesi yapının sembol özelliğini kaybetmesine neden olacak ve tanıtım çalışmaları zarar görecektir. Kent belleğinde Kesik Minare adı mihenk taşı niteliğindedir.

Buna çerçevede;

1-Bu eşsiz değerin önemli tarihi değerlerden biri olması nedeniyle doğallığı korunarak turizme açılması için minaredeki bu yenilemeden vazgeçmeyi düşünür müsünüz?

2-Antalya’ya mal olmuş bu tarihi yapının yenilenmesi için sivil toplum kuruluşlarının ve Antalyalıların görüşü alınmış mıdır? Yoksa kent adına 2-3 karar vericinin inisiyatifine bırakılarak koskoca KESİK MİNARE yok mu edilmiştir?

3-KESİK MİNARE’ ye külah eklemekle tarihi zenginliğimizi sıradanlaştırmanın haricinde bir eksikliğimi gidermiş oldunuz?

Yorumlar (0)