Faik Öztrak'tan Ömer Çelik'e 'Çiçek Abbas'lı yanıt

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak için "damat" ifadesinin kullanılmasını ahlak dışı olarak nitelendiren Ömer Çelik'e yanıt veren Faik Öztrak, "Damadı bakan yapınca bu aile siyaseti olmuyor, 'saray sosyetesinin damadı' deyince aile siyaseti oluyor" dedi. Öztrak, Çiçek Abbas filmindeki "Ne diyem? Mahmut mu diyem?" repliğinin yer aldığı bir fotoğraf da paylaştı.

Vekil Haberleri 05.06.2020, 14:39
Faik Öztrak'tan Ömer Çelik'e 'Çiçek Abbas'lı yanıt

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak için “sosyete damat” ifadesinin kullanılmasına tepki gösteren AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’e yanıt verdi.

Twitter hesabından açıklama yapan Faik Öztrak, “AK Parti sözcüsünün açıklamalarına bakarsak, bugün MYK’larında milletin dertlerini bırakmışlar, damadın derdiyle uğraşmışlar. Siz damadı bakan yapınca bu aile siyaseti olmuyor, biz sarayın damadına ‘saray sosyetesinin damadı’ deyince aile siyaseti oluyor” ifadelerini kullandı.

Öztrak, paylaşımında İlyas Salman’ın canlandırdığı “Çiçek Abbas” karakterinin bir sahnede söylediği “Ne diyem? Mahmut mu diyem?” repliğinin yazdığı bir fotoğrafa da yer verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı olan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a yönelik eleştirilere tepki gösteren Ömer Çelik, “Aile konusunu siyaset yapmak bütün partilerin tabanındaki değerli vatandaşlarımız tarafından ahlak dışı bir tutum olarak kabul edilir. Defalarca uyarmamıza rağmen ısrarla CHP sözcüleri tarafından ihlal edilmektedir. Bir de ‘sosyete damat’ diye bir şey uydurmuşlar çirkin bir şekilde” demişti. 

Yorumlar (0)