banner773

‘’Erişim engeli veren hakim tanıdık çıktı”

Yarkadaş: ‘’AKP İlçe Başkanı iken Hakim yapılan avukat erişim engeli kararı veriyor; yetmiyor AKP’li Göksu gazetecileri açıkça tehdit ediyor. Gazetecilere yönelik baskılar her geçen gün artıyor:”

Vekil Haberleri 21.05.2019, 14:18

Yarkadaş: ‘’AKP İlçe Başkanı iken Hakim yapılan avukat erişim engeli kararı veriyor; yetmiyor AKP’li Göksu gazetecileri açıkça tehdit ediyor. Gazetecilere yönelik baskılar her geçen gün artıyor:”

CHP 26. Dönem Milletvekili - Gazeteci Barış Yarkadaş, medyaya yönelik saldırıların yoğunlaştığını belirtti. Gazetecilere yönelik saldırıların cezasız kaldığına dikkat çeken Yarkadaş, “Cezasızlık, yeni saldırılara da zemin oluşturuyor” tepkisini gösterdi. 

“SALDIRILAR RUTİNE DÖNÜŞTÜ”

Sosyal medya hesabından medyaya yönelik baskılara ilişkin örnekler veren Yarkadaş, “Sansür, dayak, erişim engeli ve tehdit, rutin bir hale geldi geldi” dedi. 

Yarkadaş, sosyal medya hesabından şu görüşleri dile getirdi: 

“AKP'li Tevfik Göksu, İmamoğlu için 'Yunanlı' iması yaptı" haberini Türkiye'ye duyuran Esenler 7/24 sitesine erişim engeli kararı veren Hakim Harun Yüzüak, 2017'de açıkladığım "AKP'li avukatlar hakim yapıldı" listesinde yer alıyor. Avukat Yüzüak, 2017 yılına kadar AKP Edremit İlçe Başkanı'ydı. Şimdi ise, AKP’li Tevfik Göksu ile ilgili bir habere erişim engeli koyuyor. 

AKP'li Tevfik Göksu, habere erişim kararı aldırttıktan sonra, ESENLER 7/24 sitesini videoda da gördüğünüz üzere açıkça tehdit ediyor. 7/24, aynı zamanda Göksu'nun FETÖ liderine övgü dolu sözlerini çeken ve yayınlayan bir gazete…  Kamuoyu, meslek kuruluşları ve siyasi partiler 7/24'e sahip çıkmalıdır.”

“YENİ ŞAFAK HEDEF GÖSTERİYOR”

Yarkadaş, Yeni Şafak Gazetesi’nin BBC Türkçe, Euro News, Turkish Independent ve Sputnik gibi  yabancı medya kuruluşlarını manşetine taşıyarak hedef göstermesini de eleştirdi. Yarkadaş, “Tamamı yasal ve dünyaca tanınmış basın yayın organlarını "terör destekçisi" olarak nitelemek, meslektaşlarımızı açık hedef haline getirmektir. Yeni Şafak'ın bu tutumu, aynı zamanda nefret söylemidir. Gazetenin sorumsuz tutumu, yeni saldırılara da zemin hazırlamaktadır. Bu tutumu kınıyorum!” ifadesini kullandı. 

“BİR HAFTADA İKİ SALDIRI”

Antalya’da bir haftada iki gazetecinin saldırıya uğradığını da belirten Yarkadaş, “Önce İdris Özyol’a şimdi de Ergin Çevik’e saldırdılar” ifadeseni kullandı. Yarkadaş şunları dile getirdi

“Güney Haberci sitesi Genel Yayın Yönetmeni Ergin Çevik, Antalya Aksu’da 3 kişinin saldırısına uğradı. Antalya'daki bir rantın üzerine gittiği için yumruklu saldırıya uğrayan meslektaşımıza geçmiş olsun diyorum. Benzer saldırıların CEZASIZ kalması yeni saldırılara zemin hazırlıyor. Gazeteciler ağır bir tehdit altında halka haber ve bilgi vermeye çalışıyor.”

Yorumlar (0)