banner773

"Eren Erdem 300 gündür adalet bekliyor"

CHP PM Üyesi Eren Erdem'in 10 aydan bu yana cezaevinde tutulduğunu belirten Yarkadaş, "Adalet için daha ne kadar bekleyeceğiz?" diye sordu.

Vekil Haberleri 24.04.2019, 12:47
"Eren Erdem 300 gündür adalet bekliyor"

CHP 26. Dönem Milletvekili Barış Yarkadaş, CHP Parti Meclisi Üyesi ve eski milletvekili Eren Erdem'in 300 gündür cezaevinde yattığını hatırlattı. 

Yazılı açıklama yapan Yarkadaş, "Eren Erdem, 29 Haziran 2019'dan bu yana haksız ve hukuksuz bir biçimde Silivri'de tutuluyor" dedi. Yarkadaş, Eren Erdem'in perşembe günü cezaevindeki 300. gününe gireceğini belirtti.

Erdem'in Genel Yayın Yönetmenliği görevini sürdürdüğü KARŞI Gazetesi'nde yayınlanan haberlerden dolayı tutuklandığını belirten Yarkadaş, "Arkadaşımız Eren Erdem, her yerinden tel tel dökülen bir iddianame yüzünden 300 gündür özgürlüğünden mahkum" ifadesini kullandı.

Erdem'in tutukluluğunun altıncı ayında tahliye edildiğini, aynı gün yapılan itiraz sonucu cezaevinin çıkış kapısında yeniden tutuklandığını belirten Yarkadaş, "Eren'e bir sigara içimlik özgürlüğü bile çok gördüler" tepkisini gösterdi.

Erdem'in Ağır Ceza Mahkemesi'nde beş yılın altında ceza almasına rağmen tahliye edilmediğini belirten Yarkadaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Eren ceza aldığı gün, cezaevindeki altıncı ayını doldurmuştu. Mahkeme, bu kapsamdaki tutuklular için ceza verse bile tahliye ediyor. Ancak bu kural, Eren için uygulanmadı. Ve Eren yeniden cezaevine gönderildi. Belli ki özel bir muamele uygulanıyor. Eren perşembe günü cezaevindeki 300. gününü dolduracak. Bu tam on ay demek. Eren de biz de tam 300 gündür, diğer bir deyişle 10 aydır adalet arıyor, adaleti bekliyoruz."

Eren Erdem'in İstinaf Mahkemesi sürecinin de henüz başlamadığına dikkat çeken Yarkadaş, "Güya İstinaf Mahkemeleri yığılmayı önleyecek, adaletin hızlı ve adil dağıtılmasını sağlayacaktı. Ancak görülüyor ki; bu mahkemeler de tıkandı ve iş yapamaz hale geldi. Eren Erdem hakkında gerekçeli karar da yazıldı. Bir an önce İstinaf'ın dosyayı gündeme alması ve Eren'i artık serbest bırakmasını istiyoruz" dedi.

Yarkadaş, Eren Erdem'e kitap ve mektup yollamak isteyenler için koğuş adresi de verdi. Adres şöyle:

Eren Erdem 
Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü 9 No'lu Cezaevi 
C10 Blok - 79 nolu oda
Silivri / İstanbul

Yorumlar (0)