banner773

Ensar Aytekin’den Ziya Selçuk’a YKS Tepkisi: Denemeyi Sizde Yapalım

CHP Balıkesir Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Ensar Aytekin yazılı bir açıklama yaparak, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)’nın ertelenmemesine tepki gösterdi. Açıklamasında “maske takılırsa sorun olmaz diyen Milli Eğitim Bakanı, bütün bürokratlarını alsın bir sınıfta 2 saat test çözsün, öğrencilere örnek olsun” ifadelerine yer veren Aytekin, “öğrencilerin geleceği ve sağlığı yapılacak sınavdan kat ve kat daha önemlidir” cümlelerini kullandı.

Vekil Haberleri 17.06.2020, 12:43
Ensar Aytekin’den Ziya Selçuk’a YKS Tepkisi: Denemeyi Sizde Yapalım

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin’in açıklaması şöyle:

Yaşadığımız Korona salgınında her şey başa doğru sararken, üniversiteye hazırlanan gençlerimize yönelik ciddi bir tehdit ortaya çıktı. Önce sınavı erkene çekerek bütün öğrencilerin motivasyonunu düşüren iktidar, şimdi de vaka artışı yaşanmasına rağmen YKS’yi ertelemeyip yapmak istiyor. Burada da ana motivasyon, sınavı öne çektik şimdi tekrar ertelersek tepki gelir düşünesi oluyor. Bir öğrencimize virüs bulaşsa ve bu yüzden başına bir şey gelse daha büyük bir kaosa sebebiyet vereceklerini düşünmüyorlar. İktidarın 18 yılda yaratamadığı eğitim politikası, gençlerimizi çaresizliğin içerisine iterken ciddi bir öfke birikimine de sebep oluyor.

Öğrenciler, veliler her birimize ulaşabilmek için bütün iletişim kanallarını kullanıyor. Ve her gün yüzlerce bu ve benzeri haklı tepkiyi alıyoruz. Bu sınavın ertelenmesi şart. Bilim kurulu da aynı yönde görüş bildiriyor. Ama tatil sezonu kötü olmasın diye, bir an evvel bu sınavı yapıp aradan çıkarmak isteyen bir kitle var. Öğrencilerin geleceği ve sağlığı sınavdan kat be kat önemlidir.

Geçtiğimiz hafta yaşanan sınavda bir öğrencide Koronavirüs çıktığı için bütün sınıftaki adaylar karantinaya alındı. YKS’de yaşanabilecek bir salgını kontrol etmek imkansız.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve Turizm Bakanı Nuri Ersoy sınav tarihi konusunda belli ki tatil sezonunu düşünüp geri adım atmıyor. Madem öyle iki Bakan da öğrencilere örnek olsun. Alsınlar bütün bürokratlarını, daire müdürlerini taksınlar maskelerini bir sınıfta tam 2 saat otursunlar, test çözsünler. Bunun nasıl yapılabileceğini bütün adaylara uygulamalı olarak göstersinler. Bu bütün öğrencilerin de aklındaki tedirginliği, motivasyon düşüklüğünü giderecek eylemdir. Buyursunlar yapsınlar. Öğrenciye örnek olsunlar.

Yorumlar (0)