banner773

Ensar Aytekin’den Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a: Balıkesir Milli Eğitim Müdürlüğünde Bir Çete mi Var?

CHP Balıkesir Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Ensar Aytekin, geçtiğimiz hafta bilim merkezine müdür yardımcısı olarak atanan ve skandal ortaya çıkınca ataması “sehven” denilerek iptal edilen müdür yardımcısı Recep Kurter olayında İl Milli Eğitim Müdürlüğünün peşini bırakmıyor.

Vekil Haberleri 18.07.2019, 12:42 18.07.2019, 12:45
Ensar Aytekin’den Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a: Balıkesir Milli Eğitim Müdürlüğünde Bir Çete mi Var?

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğünde FETÖ benzeri bir atama taktiği izlendiğini ortaya çıkaran Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin bu kez Recep Kurter hakkında daha önceden okul aile birliği paralarında usulsüzlükler yapıldığının tespit edildiğini belgesiyle ortaya koydu.

 

Balıkesir Milli Eğitim Müdürlüğü içerisinde sendika görünümlü organize bir şebeke olduğunu ve bu şebekenin FETÖ taktiği ile çalışmalar yürüttüğünü ifade eden CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin “şahıs hakkında idare mahkemesi derhal soruşturma açın diyor, bu kişi mi sizin gözbebeğiniz?” ifadelerini kullandı.

 

Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin’in açıklaması şöyle:

 

Geçtiğimiz hafta Balıkesir Milli Eğitim camiası içerisinde skandal bir atama kararını kamuoyuyla paylaşmıştık. Sözlü sınava girme zorunluluğu olmasına rağmen mülakata girmeyen Recep Kurter adlı öğretmenin nasıl atandığını ve bu atama kararını birilerinin nasıl görmezden geldiğini sormuştuk. Açıklamamızın ardından ilgili kişinin bağlı olduğu Eğitim Bir Sen adlı sendikadan bir açıklama geldi. Açıklamada öğretmen etiketi taşıyan Recep Kurter adlı şahsın, sendikanın göz bebeği olduğu ifade edildi. Sendikanın haberi olmayabilir, ama gözbebeğimiz diye sahiplendikleri kişi hakkında İzmir Bölge İdare mahkemesi derhal soruşturma açılması istemini göndermiştir.

 

Okul Aile Birliği Kayıtlarında Usulsüzlük Var

 

Bu şahısla ilgili daha önceden görev yaptığı okulda okul aile birliği hesaplarındaki usulsüzlüklerle ilgili olarak adli, idari, disiplin soruşturması olduğu halde Milli Eğitim Müdürlüğü hangi saikle bu kişiyi yönetici olarak koltuğunda tutmuş anlaşılır gibi değildir. Bu kişi hakkında yapılan şikayetler sonucu Karesi Kaymakamlığının görevlendirdiği ön incelemesi bir dosya hazırlıyor. Hazırladığı bu raporda düzensizlikleri tespit etmesine rağmen, soruşturma iznine gerek yoktur kararı verilmiştir. Sendikada bu karara dayanarak ilgili kişinin suçsuz olduğunu ve kişinin kendilerinin gözbebeği olduğunu ifade etmiştir. Anlaşılan o ki sendika son karardan habersizdir. Yapılan muhakkik tespitine itiraz sonucu olay İzmir Bölge İdare Mahkemesine intikal etmiştir. Mahkeme, 2019/422 Esas, 2019/640 sayılı 28.06.2019 tarihinde verdiği kararla söz konusu sendikanın gözbebeğimiz dediği, usulsüzlüklerin tespit edilmesine rağmen soruşturma izni verilmediği kişiye dair DERHAL soruşturma açılmasını emretmiştir. Yani ortadaki usulsüzlükler ciddi usulsüzlüklerdir ve ayrıca ortada zimmet dâhil birçok iddia vardır.

 

Dosyada yer alan iddialardan bazıları şunlar:

 

Okul kantincisinden elden para alma, kişisel kredi kartına ait ödemeyi okul aile birliğine ödetme, kapatılan Özel Sağlık Meslek lisesinden gelen öğrenci velilerinden “siz orda bağış vermeye alışkınsınız buraya da bağış yapacaksınız diyerek” zorla bağış alma bağışların kısmi kayıtlı, kısmı kayıtsız olması, öğretmenlere aidat toplatmak.

 

Şimdi sorulması gereken soru şudur:

Bu kişiyi bu kadar iddia var olmasına rağmen kim hangi gerekçeyle koruyor?

Bu kişi hakkında dosyayı kim kapatıyor?

Bu kişi mülakatına girmediği yere nasıl atanıyor?

Bu kişi, bu kişinin bağlı olduğu sendika, il milli eğitim müdürü ve yardımcıları arasında ne gibi bir bağlantı vardır?

Şahısla ilgili disiplin soruşturması için görevlendirilen iki müfettiş neden soruşturmaya hala başlamamıştır? İfade almak için İl Milli Eğitim Müdürü mü yoksa sendikanın talimatı mı beklenmektedir?

 

Bu soruları Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a da yöneltiyoruz. Biz bu kayırma yöntemlerini geçmiş dönemlerden biliyoruz. İl imamlarıyla, bölge abileriyle iş gören Fethullahçı Terör Örgütünün yöntemleri bu örnek olayda da tesadüfe bakın ki birebir uygulanmaktadır.

 

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü İstifa Etmelidir!

Kişi hakkında yapılacak tahkikatın da takipçisi olacağız. Balıkesir’de tarikatları, vakıfları odasına toplayıp öğrenci mezuniyetlerinin haram olduğunu anlatanlar bu olayın da baş aktörleridir. Eğer Milli Eğitim Müdürü diyorsa ki benim bu olaylardan haberim yok, mahiyetindeki kişilerin yaptığı işten habersiz olmasından dolayı istifa etmelidir. Eğer haberim var ben dosyayı sümen altı ettim diyorsa da suçüstü yakalandığı için yine istifa etmelidir! 

Yorumlar (0)