Emine Gülizar EMECAN:PTT AŞ’de dijital arşiv ihalesi nasıl yapılmıştır?

İstanbul Milletvekili Emine Gülizar EMECAN, PTT AŞ Genel Müdürlüğü hakkındaki bazı iddiaların aydınlatılması amacıyla Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit TURHAN’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

Vekil Haberleri 22.08.2019, 10:42
Emine Gülizar EMECAN:PTT AŞ’de dijital arşiv ihalesi nasıl yapılmıştır?

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Mehmet Cahit TURHAN tarafından yazılı olarak yanıtlandırılmasını arz ederim.

Emine Gülizar EMECAN

                                                                                                    İstanbul Milletvekili

Bakanlığınız ilgili kuruluşlarından PTT A.Ş.Genel Müdürlüğü’ne ilişkin tarafımıza ulaşan bazı şikâyetler ve sorularınaçıklanmasına ve kamuoyunun bilgilendirilmesine ihtiyaç duyulmaktadır.

Bu bağlamda:

  1. PTT merkezleri önüne konulan kargomatların her birinin kuruma maliyeti ne kadardır ve ortalama günlük işlem adetleri kaçtır?

  1. Her birinin maliyetinin 1 milyon TL olduğu, bu kargomatlar için yaklaşık 100 milyon TL harcandığı ve bu alıma karşı çıkan bir bürokratın da sürgün edildiği doğru mudur?

  1. Bu bürokratın yerine atanan ve kargomatların alınması sonrası İstanbul’a il müdürü yapılan bürokratın kargomat alımlarıyla bir ilgisi var mıdır? Bu atama bir ödüllendirme ataması mıdır?

  1. Bu kargomatlar hangi şirketten alınmıştır? Bu şirketin kurumda herhangi bir bürokratla yakınlığı var mıdır?

  1. PTT AŞ’de dijital arşiv ihalesi nasıl yapılmıştır?

  1. Dijital arşiv işlerinde sayfa başı ücret ne kadardır? Bu ücretin piyasanın üç katı olduğu iddiaları doğru mudur?

  1. Dijital arşiv işini yapan şirkete 100 milyon TL fazla ödeme yapıldığı ve hala ödeme yapılmaya devam edildiği iddialarını nasıl açıklarsınız?

  1. Genel Müdürlüğünüzce iştirak şirketlerine aktarılan para tutarıne kadardır?

  1. Genel Müdürlüğün zarar ettiği iddiaları doğru mudur? Doğru ise bu zarar şu ana kadar kaç TL’dir ve zararın nedenleri nelerdir?

Yorumlar (0)