banner773

"Emekçilerin haklarına sahip çıkılmalı"

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada, emekçilerin haklarına sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

Vekil Haberleri 30.04.2019, 18:28 01.05.2019, 20:09
"Emekçilerin haklarına sahip çıkılmalı"

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada, emekçilerin haklarına sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, "Emek en yüce değerdir. Emekçinin emeğine sahip çıkması, ülkesine de sahip çıkması demektir." dedi.

EMEK EN YÜCE DEĞERDİR

Milletvekili Köksal, "Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak inanıyoruz ki emek en yüce değerdir. Emeğin kutsallığı siyasi görüşlerin yanı sıra İslam dininde de vurgulanmıştır. Bu yüce değere sahip çıkacak olan, emekçiler ve halkçılardır. Emeğe sahip çıkmak, ülkeye ve geleceğe sahip çıkmak demektir." ifadelerini kullandı.

EMEKÇİLER ZOR BİR SÜREÇTEN GEÇİYOR

Türkiye'de son 17 yıldan bu yana emekçilerin zor bir süreçten geçtiğine dikkat çeken Köksal, "Özelleştirme furyaları ile başlayan süreçte işçilerin kadro hakları ellerinden alındı. Emekçiler, her an kapının önüne konur hâle geldi. Kalifiye işçi çalıştırmak, maaş ve sigorta ücretlerinin artması olarak algılandı. Ülkedeki taşeronlaşma bu süreçte yaygınlaştı." şeklinde konuştu.

TÜRKİYE SENDİKALI İŞÇİLER YERİNE, PARTİLİ İŞÇİLER KAVRAMI İLE TANIŞTI

AKP hükümetinin iktidarda olduğu süre içinde Türkiye'nin sendikalı işçiler yerine partili işçiler kavramı ile tanıştığını dile getiren Köksal, "Temizlik işçisi de, bilgi-işlem de çalışan tekniker de önce AKP örgütüne üye oldu, sonra iş buldu. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu düzenin yanlışlığını bir kez daha hatırlıyoruz. İşçinin liyakatiyle çalışabildiği, alın teri kurumadan hakkını alabildiği aydınlık günler için mücadelemizi sürdürüyoruz. Bu düşüncelerle 1 Mayıs, işçinin emekçinin bayramını kutlarım." diye konuştu.

ÖNCE KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ DÜZENLENECEK ARDINDAN KUTLAMA YAPILACAK

Öte yandan Milletvekili Köksal, bugün saat 12:00’da CHP Afyonkarahisar İl binası önünde toplanılarak kortej yürüyüşü oluşturulacağını ve saat 13:00’da merkez PTT binası önünde Sivil Toplum Örgütlerinin katılımıyla basın açıklaması ve kutlama yapılacağını belirterek, “Tüm Afyonkarahisar’lı hemşerilerimi haksızlıkların, eşitsizliklerin, adaletsizliklerin ve ezilmenin olmadığı, emeğin sömürülmediği, aydınlık, eşit ve güzel bir dünyayı göreceğimiz günlerin geleceği umuduyla, tüm emekçi işçilerimizle birlikte kutlayacağımız programımıza bekliyorum.” dedi.

Yorumlar (0)