Ekonomisi yüzde 21 büyüyen ülkede esnaf belediye basmaz!

İYİ Parti Milletvekili Dursun Ataş, Kayseri’de haklarını alamadıkları gerekçesiyle tepki gösteren esnafların belediyeye yürümeleri ile ilgili yaptığı açıklamada, “Esnafı artık dayanamayacak noktada. Bu durum toplumun tüm kesimlerinde de aynı. Vatandaş ekonomik sıkıntı içerisinde. AKP’ye göre ise ‘uçuyoruz, ekonomimiz yüzde 21,7 büyüdü’ naraları atılıyor. Ekonomisi yüzde 21,7 büyüyen ülkede böyle olaylar yaşanmaz. Esnaf, geçinemiyoruz diye belediyeye yürümez” dedi.

Vekil Haberleri 05.09.2021, 14:13
Ekonomisi yüzde 21 büyüyen ülkede esnaf belediye basmaz!

İYİ Parti Milletvekili Ataş, partisine yönelik yaptığı açıklamalar nedeniyle AK Parti Grup Başkanvekili Özkan'a da tepki gösterdi. İYİ Parti’nin halkın gönlünde her geçen gün büyüdüğünü belirten Ataş, “İYİ Parti’ye yoğun ilgi var. İYİ’ler iktidara yürüyor. Bunu gören AKP’liler ise Fetö iftiraları atıyor. Biz kimin Fetö ile işbirliği yapıp, bu ülkenin kurumlarına dinamit koyduğunu biliyoruz. Biz ‘bitsin bu hasret’ diyenleri biliyoruz. Biz kimlerin Meclis’te şu Fetönün siyasi ayağını araştıralım dediğimiz de kaçtıklarını biliyoruz. Bu millette biliyor. Fetö iftirası bize bulaşmaz. Attığınız bu iftiradan dolayı bağımsız mahkemelere bir gün hesap vereceksiniz” diye konuştu.
ESNAF “EVE EKMEK GÖTÜREMYORUZ” DİYE İSYAN EDİYOR
İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, vatandaşların derdini gündeme taşımaya devam ediyor. Haklarını alamadıkları, verilen sözlerin tutulmadığı gerekçesiyle Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ne yürüten halk otobüsü esnaflarının sıkıntılarına bir süre önce dikkat çekip, ilgilileri uyardıklarını kaydeden Ataş, “Bir süre önce halk otobüsü esnaflarımızı ziyaret ettik, dertlerini dinledik. Toplumun her kesimi gibi onlarında büyük sorunları var. Yıllardır biriken ve çözüm bekleyen sıkıntıları var. Kayseri Halk Otobüs İşletmecileri 3 hafta önce ‘Belediye 2 yıldır bize zam yapmıyor, tüm karı kendileri alıyor, zararına çalışıyoruz, evimize ekmek götüremiyoruz” diyerek, bizlere dert yandı. Biz onların yaşadığı bu sorunları gündeme getirdik ve ilgilileri uyardık. Ne yazık ki kimsenin bu feryadı duyduğu yok. Bugün de esnaflarımız belediyeye yürüyerek, ‘Biz ekmeğimizin derdindeyiz, kimse bizi düşünmüyor, muhatap bile bulamıyoruz.’ diyerek isyan ettiler. AKP’nin vatandaşın sesini duyduğu yok. Onlara göre ekonomi uçuyor. Ülke ekonomisi dünyada uçuyor. Ekonomi yüzde 21,7 büyüdü! Bir bakın etrafınızı yönetenler, iktidar olanlar. Ekonomisi ‘yüzde 21,7 büyüyen’ ülkede böyle olaylar yaşanmaz! Esnaf belediyeyi basmaz. “Açız, geçinemiyoruz” demez. Bu asıl büyüme? Kimlerin büyüdüğü belli.  ‘Gönül belediyeciliği yapıyoruz’ diye hava atanlar, ‘Gönül Belediyeciliği’ böyle olmaz! Esnaf ve çalışanları daha fazla mağdur etmeyin” ifadelerini kullandı.


VATANDAŞ DERTLİ, GELECEĞİNDEN ENDİŞELİ
Son yapılan zamlarında vatandaşı artık isyan noktasına getirdiğini kaydeden Ataş, “Ekonomisi yüzde 21,7 büyüyen bir ülkede, Doğalgaza yüzde 15 zam gelmez! Ekmeğe zam gelmez. Elektriğe zam gelmez. Gıda fiyatları ikiye katlanmaz. Bu nasıl büyüyen ekonomi? Milletin aklıyla alay edenlere, millet sandıkta gereken cevabı verecek.  Bu millet perişan. Okullar açıldı bir yanda virüs, diğer yandan geçim derdi milletin belini büküyor.  Vatandaş dertli, geleceğinden endişeli. AKP’nin ise lüks, şatafat içinde saraylı, ballı yaşam sevdası sürüyor. Bir elleri yağda, bir elleri balda hayatları devam ediyor” diye konuştu.


İKBAL PEŞİNDE KOŞAN O ZAT HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK, FETÖ İLE KİMLERİN İŞ TUTTUĞUNU BU MİLLET BİLİYOR
Diğer yandan  İYİ Parti’ye yönelik olarak katıldığı bir TV programında  FETÖ iftirası attığını belirttiği  AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan hakkında suç duyurusunda bulunduklarını da ifade eden İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, “Bu zat AKP’nin Grup Başkanvekili. Bu zatın Meclis’te öncülük ettiği parti Fetönün Siyasi Ayağının Araştırılması için Meclise sunduğumuz  16.05.2019 tarihli Meclis Araştırma Önergesi bizzat reddetmişti. Yani Fetöyü araştıralım önerimize  bu zat ve arkadaşları karşı çıkmış, engellemiştir. İYİ Parti camiasını hedef göstererek siyasi ikbal ve çıkar sağlamak amacına hizmet eden bu zatın geçmişte Fetöyü övdüğü açıklamaları halen akıllardadır. “Cemaatin bir terör örgütü olmadığını” beyan eden ve Fetö savunuculuğu yapan, bu zattır. Fetöcü hakim ve savcıları da destekler nitelikte güzellemeler, konuşmalar yapan bu AKP’li zattır. Toplumu kin ve nefrete sürükleyen, İYİ Parti ailesine Fetö iftirası atan, bu zat ve benzerleri attıkları bu iftiradan dolayı gün gelecek bağımsız mahkemelere hesap verecek” dedi.


İYİ PARTİ HALKIN GÖNLÜNDE BÜYÜYOR VE İKTİDARA YÜRÜYOR
İYİ Parti’ye yönelik saldırıların arkasında hangi kirli amaçların olduğunun farkında olduklarını dile getiren Ataş, İYİ Parti’nin halkın gönlünde yükselişi ve iktidara yürüyüşünün AKP’yi ve ortaklarını rahatsız ettiğini belirterek, “İYİ Parti’ye yoğun ilgi var. İYİ’ler iktidara yürüyor. Bunu gören AKP’liler ise Fetö iftiraları atıyor. Biz kimin Fetö ile işbirliği yapıp, bu ülkenin kurumlarına dinamit koyduğunu biliyoruz. Biz ‘bitsin bu hasret’ diyenleri biliyoruz. Biz kimlerin Meclis’te şu Fetönün siyasi ayağını araştıralım dediğimiz de kaçtıklarını biliyoruz. Bu millet de biliyor. Fetö iftirası bize bulaşmaz. Attığınız bu iftiradan dolayı bir gün hesap vereceksiniz. Bu millet Fetö ile kimin ne iş tuttuğunu biliyor. Bu millet Fetö ile işbirliği içinde kimleri bu devlete, millete neler yaşattığını biliyor. Bu millet 'ne istediler de vermedik diyenleri' biliyor. Bu millet Fetö ile orduya, adalete, emniyete, önemli kurumlara nasıl zararlar verildiğini de çok iyi biliyor.” diye konuştu.

Yorumlar (0)