Ekim'de 72 gazeteci hakim karşısına çıktı, 4 gazeteci tutuklandı

CHP 26. Dönem Milletvekili - Gazeteci Barış Yarkadaş, "Gazetecilerin yaşadığı baskılar, katlanılmaz boyuta geldi" dedi.

Vekil Haberleri 31.10.2020, 13:36
Ekim'de 72 gazeteci hakim karşısına çıktı, 4 gazeteci tutuklandı

Her ay düzenli olarak hazırladığı "Medyada Hak İhlalleri Raporu'nun Ekim ayına ait verilerini kamuoyu ile paylaşan Barış Yarkadaş, "AKP ve MHP iktidarı, sadece kendi seslerinin duyulacağı bir Türkiye hayal ediyor. Farklı sesler ise baskıyla susturulmak isteniyor" dedi. 

KARANLIK DÖNEM

Raporunu dünyanın her yerinde düşüncelerini ifade ettiği için yargılanan ve cezaevinde olan gazetecilere ithaf ettiğini belirten Yarkadaş, "Bu karanlık dönem de birgün geride kalacak" diye konuştu. 

CUMHURİYET'E YİNE CEZA

Yarkadaş, medyaya yönelik baskıların son örneğinin ise Cumhuriyet Gazetesi'ne uygulanan 45 günlük ilan kesme cezası olduğunu söyledi. CHP'li Yarkadaş,  "Basın İlan Kurumu'nun uyguladığı 45 günlük ilan kesme cezası, korkutarak susturamadıkları gazeteyi, ekonomik açıdan çökertmeye çalıştıklarını gösteriyor" dedi. 

BASKILAR ARTIYOR

Türkiye'de yaşayan muhalif gazetecilerin uğradığı baskıların katlanılmaz boyutlara geldiğini de aktaran Yarkadaş, Ekim ayına ilişkin verileri ise şöyle özetledi:

"2020 yılının Ekim ayında, 4 gazeteci tutuklandı, 9 gazeteci gözaltına alındı, 72 gazeteci hakim karşısına çıktı.

4 gazeteci 9 yıl 11 ay hapis cezası aldı, 2 internet sitesi erişime engellendi, 2 televizyon kanalına para cezası kesildi. 

2 gazeteciye dava açıldı, 1 televizyon kanalı hakkında inceleme başlatıldı, 1 gazetecinin tüm mal varlıklarına el konuldu. 1 gazeteci ifade verdi, 1 gazeteci sözlü şiddete uğradı.

2 gazeteciye 3 bin 650 lira para cezası verildi, 100’ü aşkın habere erişim engeli getirildi."

Yorumlar (0)