Eczacılar Rant İçin Değil Toplum Sağlığı İçin Çalışmaktadır

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Ecz. Gamze Taşcıer, Ticaret Bakanlığı tarafından eczanelere kesilen haksız cezalarla ilgili açıklama yaptı.

Vekil Haberleri 03.04.2020, 15:53 03.04.2020, 16:00
Eczacılar Rant İçin Değil Toplum Sağlığı İçin Çalışmaktadır

Taşcıer açıklamasında şunlara değindi:

''Ülkemizin COVID-19 salgınının etkisi altında olduğu bu günlerde, hastalıkla mücadelenin ön saflarında halk sağlığı için yer alan eczacılar, bizzat iktidar tarafından suçlanır hale gelmiştir. Sağlıklarından olma riskine karşın büyük bir özveri ile çalışan eczacılara yönelik başlatılan karalama kampanyasını, derin bir üzüntü ile gözlemliyorum. Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu’nun ülke çapında eczanelere yüz binlerce liralık ceza kesmesi hakkaniyetle asla bağdaşmamaktadır. Verilen haksız cezalar, tüm eczacılarımızı töhmet altında bırakmakta ve içinde bulunduğumuz zor günlerde yanlış algıların doğmasına neden olmaktadır. 

AKP iktidarı, salgının ülkemizde görüldüğü ilk günden bu yana memleket sathında hızla büyüyen karaborsacılık ve stokçulukla yeterli ölçüde mücadele edememiş, suçlayacak birilerini ararken de, halk sağlığı için canla başla çalışan eczacıları seçmiştir. Gerek tanı kitleri, gerek maske ve dezenfektanların kimler tarafından, hangi iktidar mensupları ve aileleri tarafından internet üzerinden pazarlanmaya çalışıldığı ortada iken, bu ortamda alnı açık olan eczacılara yönelik organize saldırıyı tüm meslektaşlarım adına kınıyorum. 

Eczanelerin maske, dezenfektan ve kolonya gibi ürünlere ulaşmakta zorluk yaşadığı, depolardan bunların temininde ciddi sıkıntılar olduğu bariz, bilinen ve reddedilemeyecek bir gerçektir. Üreticilerden, karaborsacılardan ve stokçulardan hesap sormak yerine, halka hizmet sunmaya çalışan eczacılara ceza verilmesi aklın ve mantığın alacağı bir durum değildir. Eczanelerimiz bu süreçte, eskiden bire aldığı ürünü, bugün yüz kat, yüz elli kat pahalıya almaktadır. Bu şekilde aldığı ürünü çok cüzi bir kâr marjıyla sunmasına rağmen, sanki üreticisi kendisiymiş gibi suçlanmakta ve ceza kesilmektedir. Yani fiyatın artışının sorumlusu sanki eczacılarmış gibi davranılmaktadır. Ürünün alış fiyatına dair faturalar olmasına rağmen ceza kesilen eczaneler bulunduğu bilgisi meslektaşlarım tarafından bana ulaştırılmıştır.

Mesleği üzerine yemin eden eczacılar, rant için değil, toplum sağlığı için çalışmaktadır. Eczacı meslektaşlarım adına bu yanlıştan dönülmesi çağrısını iktidara yapıyorum.''

Yorumlar (0)