banner773

Dursun Ataş: Kayseri'de 6 milyar 346 milyon liralık yatırım nereye yapıldı?

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Kayseri’de bir süre önce temeli atılan yeni terminal binası ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Şehrimizin ihtiyaçlarından olan ve yapılması gerektiğini uzun süredir dile getirdiğimiz bu yatırımın Kayseri'mize hayırlı olması” temennisinde bulundu.

Vekil Haberleri 02.12.2020, 17:52
Dursun Ataş: Kayseri'de 6 milyar 346 milyon liralık yatırım nereye yapıldı?

Milletvekili  Ataş, ayrıca dikkat çeken ve merak edilen bir ayrıntıyı da Meclis gündemine taşıdı. Kayseri'ye yapılacak yeni terminal binası sonrasında yılda 8 milyon yolcuya hizmet vereceğinin öngörüldüğünü dile getiren Ataş, bu konuda diğer havaalanlarında ortaya çıkan dövize endeksli yolcu garantilerine değinerek, “Kayseri’de de yolcu uçsa da uçmasa da işletmecinin, Devlet Hazinesinden garanti parasını alacağı bir durum var mı?” diye sordu.

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Kayseri Erkilet Havalimanına yapılacak yeni terminal binasının temelinin 21 Kasım 2020 tarihinde atıldığını ifade ederek, Kayseri’ye hayırlı olması temennisinde bulundu. Ataş, “Şehrimizin ihtiyaçlarından olan ve yapılması gerektiğini uzun süredir dile getirdiğimiz bu yatırımın Kayseri'mize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

BAKAN KARAİSMAİLOĞLU’NA DİKKAT ÇEKEN SORULAR YÖNELTTİ

Diğer yandan Ataş, bu konuda diğer bazı şehirlerde uygulanan yolcu taşınsa da taşınmasa da işletmecilere verilen devlet garantisi ile ilgili de yaşanan tartışmaları Meclis gündemine taşıdı. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)  Başkanlığına Ulaştırma ve Altyapı Bakanı  Adil Karaismailoğlu’nun cevaplandırması istemiyle soru önergesi veren  Milletvekili Dursun Ataş,  Erkilet Havalimanındaki çalışmaların Yap-İşlet-Devret modeli ile yapılıp, yapılmadığının merak edildiğini belirtti.

İŞLETMECİLER YOLCU TAŞINSA DA TAŞINMASA DA GARANTİ PARASINI ALACAK MI?

Yönelttiği sorulara Bakan’dan yanıt isteyen İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, önergesinde şu ifadeleri kullandı. Önceki senelerde Yap-İşlet-Devret modeli ile Kütahya'ya, Ordu'ya ve İstanbul'a havalimanları yapılmıştır. Adana'ya da aynı model ile havalimanı yapılacağı basında yer almaktadır. Kütahya' ya yapılan havalimanı yıllık 2 milyon, Ordu-Giresun havalimanı ise yıllık 3 milyon yolcu kapasitesi sahiptir. Kayseri ye yapılan yeni terminal binasının ise yılda 8 milyon yolcuya hizmet vereceğinin öngörüldüğü söylenmektedir. Daha önce yapılan diğer havalimanlarına dövize endeksli yolcu garantisi verilmiş olup, İşletmeciler yolcu uçsa da uçmasa da Devlet Hazinesinden parasını almaktadır. Bu bilgiler ışığında; Kayseri'ye yapılacak olan yeni terminal binasının maliyeti ne kadardır? İhale bedeli üzerinden herhangi bir iş artışı düşünülmekte midir?  Kayseri Erkilet Havalimanı Yap-İşlet-Devret modeli ile mi yapılacaktır? Eğer bu model ile yapılacaksa, hangi şartlar öngörülmektedir? Hazine garantisi verilen yolcu sayısı ve garanti süresi ne kadardır?”

BU YATIRIMLAR NERELERE YAPILDI?

Diğer yandan Milletvekili Dursun Ataş, Kayseri’deki temel atma programına katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoglu’na, yaptığı konuşmada “Son 18 senede Kayseri'ye iletişim ve ulaşım altyapısı için 6 milyar 346 milyon liranın üzerinde yatırım yapıldığı” yönündeki ifadeleri de hatırlatarak, “Bu yatırımlar hangi senelerde nerelere yapılmıştır?” diye sordu ve cevap istedi. 

Yorumlar (0)