Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu:Bir KHKlı Öğretmenin Daha Hesabı Ahirete Kaldı

Bir KHKlı Öğretmenin Daha Hesabı Ahirete Kaldı: Bugün Okulda Olması Gereken KHKlı Öğretmen M.Emin Epçim'i Dün Yaşadığı İş Cinayeti Sebebiyle Sonsuzluğa Uğurluyoruz!

Vekil Haberleri 09.09.2019, 10:55
Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu:Bir KHKlı Öğretmenin Daha Hesabı Ahirete Kaldı

Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu Açıklaması:

 

Bugün okullar açılırken KHK zulmüne maruz kalmış bir öğretmeni de okuluna değil mezarına uğurluyoruz. Acımız tarif edilemez. Yüzlerce öğretmen iş cinayetleri ve kanser illeti sebebiyle artık aramızda değil. Eline silah almayan sadece kalem tutmaya öğrenmiş öğretmenlerimiz diğer KHKlılarla bir gecede “terörist” ilan edilip açlığa ölüme mahkum edilmiştir.

Tarafıma iletilen bilgide: “ Okulların açıldığı günde acı haber. Öğretmen M.Emin Epçim, ihraç edildi yetmedi, cezaevine girdi, çıktı 3 çocuk babası 46 yaşındaydı, inşaatta çalışıyordu. Çekmediği çile kalmamıştı. Dün inşaatta çalışırken kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Cenazesi bugün Amasya Akyazı Köyünde öğleden sonra toprağa verilecek.” ifadeleri yer almıştır.

Haberin Tweeti:

  

Sorular;

  1. M. Emin Epçim isimli yurttaşın inşaatta çalışırken geçirdiği kalp krizi sonrası vefat ettiği haberi doğru mudur?
  2. Bu haber doğruysa konuyla ilgili bir açıklama yapılacak mıdır?
  3. M. Emin Epçim’in KHK ile ihraç edildikten sonra hiçbir yerde iş bulamayıp inşaatta çalışmak zorunda kaldığı iddiası doğru mudur? Bu iddia doğruysa bir eğitimcinin anlamadığı bir işte çalışmasının ve hayatını kaybetmesinin sorumluluğu kim ya da kimlerdedir?
  4. 15 Temmuz sonrasında KHK ile ihraç edilip hayatını kaybeden eğitimci sayısı kaçtır? Bu öğretmenlerden üzüntüden kanser, çaresizlikten intihar ve ehil olmadıkları işte çalışmalarından kaynaklı iş cinayetlerinde hayatını kaybedenlerin sayısı kaçtır?
  5. Eğitim Öğretimden başka iş yapamayan öğretmenlerin ve akademisyenlerin görevlerine iadesi ve özel okullarda çalışma izinleri sorunu ne zaman çözülecektir?

Yorumlar (0)