DR. MEHMET GÖKER'İN 15 TEMMUZ MESAJI

Bundan tam üç yıl önce 15 Temmuz 2016 tarihinde Fethullahçı Terör Örgütü tarafından ülkemizdeki Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya yönelik darbe girişimi, sokaklara inen halkımız, o gece olağanüstü toplanan Meclisimiz ve demokrasiye sonuna kadar inanan Milletvekillerimiz ve tüm partilerimiz sayesinde başarısızlığa uğratılmıştır.

Vekil Haberleri 14.07.2019, 10:18
DR. MEHMET GÖKER'İN 15 TEMMUZ MESAJI

15 Temmuz günü teröristlere direnen ve tanklara karşı koyan vatandaşlarımız ve ordumuzun çok büyük bir kesimi demokrasiye nasıl sahip çıkılması gerektiğini tüm dünyaya göstermişlerdir. Türkiye Cumhuriyetinin kalbi demokrasiye olan bağlılıkla atmaktadır.

Söz konusu bu darbe girişimi, yalnızca 15 Temmuz gecesinden ibaret bir demokrasi karşıtı saldırı değildir. 15 Temmuza giden yolun öncesinde, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni ele geçirmek isteyen Fethullahçı Terör Örgütü tarafından Ergenekon ve Balyoz gibi kumpas olduğu bilinen davalar yoluyla, binlerce Atatürkçü yurtsever tutuklanarak hapislere atılmıştır. Yine Fethullahçı Terör Örgütü üyelerinin ordumuz başta olmak üzere birçok kamu kurumunda, hukuk sisteminde ve bürokraside yükselmesine zemin hazırlanmış, kozmik odaya girilmesine göz yumulmuş ve bu kapsamda 15 Temmuz darbe girişiminin temelleri atılmıştır.

15 Temmuz'dan alınacak bazı dersler vardır. Ülkemizin bir daha benzer girişimleri yaşamaması için artık bir an önce liyakate dayalı bir yönetim şekline geçilmesi gerekmektedir. Türkiye'nin ortak menfaatleri için her türlü ayrımcılığa ve kayırmacılığa bir an önce son vermek gerekmektedir. Bunun yolu da demokrasiye gönülden inanmaktan ve liyakate sıkı sıkıya bağlı kalmaktan geçmektedir.

15 Temmuz Hain Darbe Girişimi'nin üçüncü yılında demokrasi yolunda şehit olanlara Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.

Yorumlar (0)