DR. MEHMET GÖKER AŞI SKANDALINI SORDU

CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER,Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca’ya Sayıştay Raporunda ortaya çıkanaşı skandalıhakkında yazılı soru önergesi vererek konuyu TBMM gündemine taşıdı.

Vekil Haberleri 27.09.2019, 10:28
DR. MEHMET GÖKER AŞI SKANDALINI SORDU

Sayıştay tarafından hazırlanan Sağlık Bakanlığı 2018 yılı Sayıştay Denetim Raporu yayınlandığını söyleyen GÖKER,Raporun 87. sayfasında “Yapılan incelemelerde, profilaksi ve risk grubu aşılamaları için temin edilen aşılardan son kullanma tarihi geçtiği görünen 72 bin doz aşının okul çağında olan yaklaşık 63 bin çocuğa uygulandığının ancak süre kısıtı nedeniyle ATS ye son tüketim tarihi öncesi girilemediği için uygulanmadı olarak görüldüğünün anlaşıldığı ifade edilmiştir” ibarelerinin yer aldığını belirtti.

Sayıştay raporuna göre, 63 bin çocuğumuza 72 bin doz kullanma süresi geçmiş aşılardan yapıldığını belirten CHP’li Vekil, “Çocuklarımıza yapılan tarihi geçmiş aşılar, toplumun vicdanında derin yaralar açmış ve Sağlık Bakanlığının vurdumduymazlığını gözler önüne sermiştir. Aşı skandalına karışan bu sorumsuz ve vicdansızlar hakkında derhal yasal işlem başlatılmalıdır” diyerek Sağlık Bakanlığına bazı sorular yöneltti.

           

CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER yazılı soru önergesinde şu sorulara yer verdi.

Son kullanma tarihi geçmiş olan söz konusu aşıların çocuklara yapılması talimatını kim vermiştir?

Söz konusu tarihi geçmiş bu aşılar hangi illerimizde ve kaç doz olarak kullanılmıştır?

Söz konusu aşılardan sonra aşı zehirlenmesi nedeniyle hastanelere başvuran kaç çocuğumuz olmuştur?

Tarihi geçmiş aşıların kullanılması talimatını veren kişi ya da kişiler hakkında yasal işlem başlatılacak mıdır?

Yorumlar (0)