DR. İLHAMİ ÖZCAN AYGUN’UN SİVAS KATLİAMININ 26. YILDÖNÜMÜ MESAJI

Bugün tarihimizin en kara lekelerinden biri olan 2 Temmuz 1993 Sivas Katliamı’nın26. yılındayız.Şair, yazar, sanatçı, aydın 35 vatandaşımızın Madımak Oteli’nde canlı canlı yakılarak, irtica naraları atıldığı gün, acımızı tazeliyor.

Vekil Haberleri 02.07.2019, 12:18
DR. İLHAMİ ÖZCAN AYGUN’UN SİVAS KATLİAMININ 26. YILDÖNÜMÜ MESAJI

Yobazlığın sonuçlarının en acı biçimde yaşandığı Sivas Katliamı, gerici yapıların güçlendiği tespitini yapan Aziz Nesin’in uyarılarında ne kadar haklı olduğunu da göstermiştir. Ortadoğu coğrafyasında ve ülkemizde dini kullanan terör örgütlerinin yol açtığı felaketler, büyük acılar yaşatmıştır.

Tarihimize kara leke olarak düşen bu acılar, Türkiye Cumhuriyeti’nin tek panzehrinin “güçlü laik devlet yapısı” olduğunu bir kez daha göstermektedir.

Irkçı, etnik ve dini ayrımcılıklara karşı Anadolu coğrafyasında Mevlana, Yunus Emre ve Hacı Bektaş Veli anlayışını ayağa kaldırarak barış ve hoşgörü için iklim kuşağı oluşturmalıyız.

Din, ırk ve cinsiyet adına yapılan tüm katliamları lanetliyor,Sivas Katliamı’nda yaşamını yitiren yurttaşlarımızı ve aydınlarımızı saygıyla anıyorum.

Dr. İlhami Özcan AYGUN
CHP Tekirdağ Milletvekili

Yorumlar (0)