Dr. Gergerlioğlu: AK PARTİ vekilleri Marie Antoinette gibi "Ekmek yoksa pasta yesinler."diyor!

Hakların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu, TBMM Genel Kurul’da ekonominin son durumunu değerlendirmiştir!

Vekil Haberleri 25.11.2021, 10:27
Dr. Gergerlioğlu: AK PARTİ vekilleri Marie Antoinette gibi "Ekmek yoksa pasta yesinler."diyor!

Olağanüstü bir ekonomik felaket yaşıyoruz. Buna karşı bakıyorum da iktidar vekilleri bu kürsüye çıktığı zaman sanki ülke güllük gülistanlıkmış gibi bir tablo oluşturuyorlar. Tabloyu ben size özetleyeyim: Bakın, asgari ücret ilan edildiğinde 383 dolardı, şu anda 223 dolara inmiş durumda; 1 dolar 13 liraya yine tırmanıyor. Borçlanma faizleri alabildiğine artmış durumda, en riskli üç ülke arasındayız. Son bir ayda yüzde 50'ye yakın devalüasyon var, son on günde yüzde 35 ve son yirmi dört saatte de yine yüzde 10 civarında bir devalüasyonla karşı karşıyayız. Peki, bütün bunların karşısında iktidar vekilleri ne yapıyor? "Yahu kardeşim, 2 kilo domates alacağına 2 tane al. 2 kilo et alacağına yarım kilo al." Bu sözler bize neyi hatırlatıyor biliyor musunuz AK PARTİ vekilleri? 1789 tarihini hatırlıyorsunuzdur, Fransız Devrimi öncesidir, XVI. Louis'in eşi Marie Antoinette "Açız, ekmek istiyoruz." diyen insanlara karşı çıkar ve der ki: "Ekmek yoksa pasta yesinler." Hâliniz bu, başka hiçbir şey değil, bunu yaşıyoruz. Sabah iktidara yakın bir televizyon kanalında efendim "Bizde 200 dolar asgari ücret. Ey dünya, gelin, gelin, bizi sömürün." diyordu iktidara yakın televizyonun muhabiri.

Erken seçime biz varız, siz var mısınız?

Şimdi, bütün bunlardan sonra yapılması gereken şudur, bunu bugün muhalefet liderleri yapmıştır, tebrik ediyorum, çıkmışlardır, olağanüstü toplantılar yapmışlardır -bizim partimiz de dâhil- "erken seçim" demişlerdir. Bu iktidarın bir an evvel gitmesi lazım, Marie Antoinette'e benzeyen bu iktidarın bir an evvel gitmesi lazım. Erken seçime biz varız, siz var mısınız? Biz varız, mertçe söylüyoruz, biz halkımızın karşısına çıkarız, biz "erken seçim" diyoruz.


"En büyük cihat, zalim yöneticiye karşı hakkı haykırmaktır."

Bakın, bütün bunlara karşı neyle kandırıyorsunuz insanları? Dinle kandırıyorsunuz. Efendim "'Nas'tır, faizin olmaması lazım, faizin düşürülmesi lazım." Dolar fırlıyor, böyle izah etmeye çalışıyor. Bakın, insanları dinle kandırmayın. Her şeyle kandırabilirsiniz ama dinle kandırdığınız zaman olmaz. Peki, madem böyle dinî argümanlar kullanıyorsunuz, ben size dinî literatürden bir soru sorayım AK PARTİ vekilleri. Bir söz vardır, bir cevaplayın bakalım madem böyle dinî argümanlar kullanmakta pek mahirsiniz. "En büyük cihat, zalim yöneticiye karşı hakkı haykırmaktır." Nedir bu? Ayet midir, hadis midir, söyleyin bakalım. Hiçbir ses gelmiyor; söyleyemezsiniz, bunu yapamazsınız çünkü zalim yöneticiye karşı hakkı haykırsaydınız buralarda oturamazdınız, çok nettir. Biz zalim yöneticilere karşı hakkı haykırıyoruz Allah'a şükürler olsun.

Vanlı annelerimiz diyor ki: "Bir gün tokuz, altı gün açız." Bakın, un fiyatları nasıl arttı biliyor musunuz arkadaşlar?

Bakın, Van'da annelerimiz, ekmek tekneleri, un leğenleriyle bir eylem yapmışlar. Vanlı annelerimiz diyor ki: "Bir gün tokuz, altı gün açız." Bakın, un fiyatları nasıl arttı biliyor musunuz arkadaşlar? Bitlisli bir fırıncı arkadaş aradı beni dün. "Yedi ay önce fırını açtım. 155 liraydı un çuvalının kilosu, şu an 300 ve 320 lira arası. Ben ne yapayım, iş yerimi kapatacağım. Vatandaşa zam yapamam; vatandaş fakir, günde 10 tane ekmek alıyor." diyor. Ya 2-2,5 lira olan ekmeğin şu anda İstanbul'da en az 4-5 lira olması bekleniyor. Böyle bir şey olabilir mi?


AK PARTİ, MHP, Cumhur İttifakı'nın, zulüm ittifakının bir an evvel bitmesi lazım

Bakın, dün sokaklarda ne vardı? Şu fotoğrafa iyi bakın, insanlar o Fransız Devrimi öncesindeki gibi "Açız." "Hükûmet istifa." sloganlarıyla Ankara, İstanbul, İzmir'de ve diğer illerimizde sokaktaydı. Bütün bunlara karşı bir mafya lideri çıktı, Hükûmet adına sözcülük yaptı. Yanlış duymuyorsunuz, Alaattin Çakıcı iktidarı savundu ve dedi ki: "İşte bunlar provokatörlerdir, bunlara karşı duralım." Ya nasıl bir ülke! Öyle bir ülke ki Sedat Peker muhalefet yapıyor, Alaattin Çakıcı iktidarı savunuyor; memleketin hâli bu arkadaşlar, en son hâl bu. "Faiz kamburundan kurtulacağız." derken yoksulluk kamburuna düşmüş durumdayız; ülkenin hâli budur. Bir an evvel istifa edin, gidin. AK PARTİ, MHP, Cumhur İttifakı'nın, zulüm ittifakının bir an evvel bitmesi lazım, bu ülkenin selameti için bitmesi lazım. Biz varız, biz seçime varız; alnımız ak, başımız dik, göğsümüz de aktır ve size şunu söylüyoruz: Erken seçim için biz varız. Memleketi bu felaketten kurtarın. Biz erken seçimden başka bir şey demiyoruz. Bu felaketin bitmesi ancak böyle olur.


Dinî argüman kullanırken gayet güzel, soru sorduğumda sınıfta kalıyorsunuz.

Siz eğer dinî argümanlar kullanıyorsanız şunu söyleyin: Mağdurun iniltisine karşı sessiz kalmak nedir? Normal bir şey midir? Günah değil midir? Dinî argüman kullanırken gayet güzel, soru sorduğumda sınıfta kalıyorsunuz. Bu nasıl hâl?

Yorumlar (0)