Dr. Gergerlioğlu: 8.000 doktor istifa etti, geçen yıl 1.000 doktor yurt dışına gitti!

Kocaeli'nin de sağlık sorunları var -1 milyon civarında- vekili olduğum ilde. Gebze, Çayırova, Dilovası, Darıca, Körfez ilçesinde 112 sağlık hizmetlerinde çok önemli aksamalar var, çok önemli bir sanayi kenti ve önemli aksaklıkların olduğunu size söyleyeyim.

Vekil Haberleri 26.11.2021, 16:28
Dr. Gergerlioğlu: 8.000 doktor istifa etti, geçen yıl 1.000 doktor yurt dışına gitti!

İzmit Seka Devlet Hastanesi kapatılırsa Kocaeli halkı, sadece Kocaeli Şehir Hastanesine gitmek zorunda kalacak. Bu çok yanlış.

Kocaeli'nin de sağlık sorunları var -1 milyon civarında- vekili olduğum ilde. Gebze, Çayırova, Dilovası, Darıca, Körfez ilçesinde 112 sağlık hizmetlerinde çok önemli aksamalar var, çok önemli bir sanayi kenti ve önemli aksaklıkların olduğunu size söyleyeyim. Yine, Kocaeli Şehir Hastanesi açılacak ama çalıştığım Kocaeli İzmit Seka Devlet Hastanesi ve diğer hastanelerin, kimisi kapatılacak, kimisi başka hastanelere çevrilip sağlık hizmetleri minimuma indirilecek. Bu doğru değil Sayın Bakan. Kocaeli halkı, sadece Kocaeli Şehir Hastanesine gitmek zorunda kalacak. Bu çok yanlış. Bakın, İzmit Seka Devlet Hastanesinde çalışmış bir doktor olarak size söylüyorum, çok kişinin hayatına kastedecek vakalar olabilir, hastaneye yetişemeyen vakalar olacak, çok ağır sağlık sorunları olacak. Maalesef ki bu, iktidarın ranta dayalı şehir hastaneciliği politikasından kaynaklanıyor.

Bana ve binlerce KHK'li doktora yaptıklarınızın bir gün mutlaka hukuk önünde hesabını vermeniz gerekiyor.

Türk Tabipler Birliği (TTB) İstanbul'dan Ankara'ya yürüyor. Boşuna yürümüyor, bugünlerde sağlık çalışanlarının çok ağır sorunları var Sayın Bakan. Maalesef büyük haksızlıkların, hukuksuzlukların olduğu bir bakanlık Sağlık Bakanlığı. Bana ve binlerce KHK'li doktora yaptıklarınızın bir gün mutlaka hukuk önünde hesabını vermeniz gerekiyor. Çok büyük haksızlıklarla, hukuksuzluklarla, sırf barış istediği için ihraç edilen, açığa alınan binlerce doktor adına konuşuyorum ben, burada size. Bizi hekimlikten attınız ama milletimiz bizi Meclise getirdi, milletin vekili olarak bu haksızlıklarınızı yüzünüze söyleyeceğiz.

8.000 doktor istifa etti, geçen yıl 1.000 doktor yurt dışına gitti!

Son bir yılda binlerce doktor görevinden ayrılıyor. 8.000 doktor istifa etti, geçen yıl 1.000 doktor yurt dışına gitti, bu yıl 1.500 yüz doktor gidiyor. TTB Genel Sekreteriyle konuştum; yüzde 84 beyaz kod vakaları var, ağır bir şekilde bunlar cereyan ediyor ve TTB'nin seslerini duymuyorsunuz.

Medikal sektörü on dokuz aydır kamu hizmetlerinden alacaklarını tahsil edemiyor

Medikal sektörü on dokuz aydır kamu hizmetlerinden alacaklarını tahsil edemiyor ve sektör bitirilmek üzere Sayın Bakan. Birçok medikal sektörü bana başvuruyor ve bu durumu söylüyor.

Ya el insaf! KHKlilere bu nasıl bir Nazi uygulamasıdır?

Bir KHK'li doktorla ilgili size çarpıcı bir örnek vereceğim, lütfen dikkatle dinleyin: Mustafa Gönen, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde aile hekimi asistanı olarak çalışırken açığa alındı, soruşturma geçirdi, iade edildi ama başına gelenler bitmedi. Tokat Başçiftlik Hastanesine atandı fakat güvenlik soruşturmanızı geçemedi, idare mahkemesine başvurdu, idare mahkemesi hakkını iade etti, görevine başladı. Fakat başına gelenler yine bitmiyordu ve bütün bunlardan sonra 3 mahkemede aklanmasına, 1 idari soruşturmada aklanmasına rağmen onu ihraç ettiniz. Ayrıca bir kin, nefret ve intikam operasyonu yapıldı, böyle onlarca hekim var ve ardından bu kişi aile hekimi olarak bir özel hastanede acilde çalışmak istedi, orada da izin vermediniz. İş yeri hekimliği sınavına girdi, onu kazandı, ona da izin vermediniz. Ya el insaf! Bu insanlar açlıktan, susuzluktan ölsün mü KHK'li doktorlar? Bu nasıl bir Nazi uygulamasıdır? Şu anda yılların doktoru bomboş bir şekilde bekliyor, doktorluk yapamıyor. Mustafa Gönen, alın, bakın, kesinleşmiş bir yargı kararı da yok. Ya, bu uygulamayı nasıl yaparsınız siz? Binlerce KHK'liye yapıyorsunuz, binlerce sağlık çalışanına, hekime yaptınız, bana yaptınız, bize, hepimize yaptınız ve devam ediyorsunuz. Bir aile hekimi bu ya! Niye görevini yapamıyor?

Sahibi olduğunuz hastanedeki bu büyük skandalı, ölen anneyi, kimsesiz kalan bebeği, feryat eden kocayı niye duymuyorsunuz?

Sayın Bakan. Nedir vaka? Pendik Medipol Üniversitesi Hastanesinde kadın doğumcu, almamış bir kadını ve kadın hayatını kaybetmişti. Savcılık, il sağlık müdürlüğüne PCR testi negatif olunca muayene olma gibi bir uygulamanın yürürlükte olup olmadığını sormuş, yanıt olarak: "Kesin olarak hastaneye gelen her hastayı muayene edecektir, böyle bir uygulama yoktur." cevabını vermişti. "Taksirle adam öldürme suçunu işleyen Pendik Medipol Üniversitesi Hastanesi ve Doktor S.Ü.'nün haklarında işlem yapılması istiyorum." diye bize başvuran bir vatandaş var. Sahibi olduğunuz hastanedeki bu büyük skandalı, ölen anneyi, kimsesiz kalan bebeği, feryat eden kocayı niye duymuyorsunuz? Niye bu konuda bir açıklama yapmıyorsunuz? Medyaya yansıdı, defalarca sordum size, bu konuda açıklamanızı bekliyorum Sayın Bakan.

 

Yorumlar (0)